AK Partili Çalışkan, "Büyük Kanal Projesi değiştirilerek uygulandı"

AK Partili Çalışkan, "Büyük Kanal Projesi değiştirilerek uygulandı"

Kanal İzmir TV'de Rıdvan Akgün'ün hazırlayıp sunduğu Kent Ve Belediyeler programının bu haftaki konuğu İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan oldu. 

İzmir'de belediye çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye AK Parti Meclis Üyesi Erhan Çalışkan, kentteki en büyük sorunlardan biri olan İzmir Körfezi'nin temizliğine dair, "İzmir'de belediye çalışmalarına baktığım zaman planlamanın doğru yapılmadığını görüyorum. İzmir'in şehir planlaması  ve gelecek vizyonu doğru oturtulmamış. Burhan Özfatura döneminde İzmir'e çok büyük bir yatırım yapıldı. O dönemde kentin alt yapısıyla ilgili Büyük Kanal Projesi hazırlandı.  Bu proje ile bütün artıma tesisleri toplanıp bugünkü arıtma tesislerinin yapılmasına dair projesininin temeli atıldı. Ancak Özfatura seçimi kaybedince daha sonra gelen belediye başkanı bu yatırımların çok yüklü miktarda para istediğini görünce projede değişikliğe gitti. Daha kolay daha ucuz olsun ve eldeki kaynakları başka yarıtımlara kullanayım diye yağmur suyuyla kanalizasyonu aynı hatta bağladı. Aslında projelendirildiğinde ikisi aynı hatta değil farklı hatlardaydı. İkisini birleştirme kararı aldı. Alınan bu karar İzmri'in bugün yaşadığı sıkıntılarına neden oldu ve oluyor.  Böylece Büyük Kanal Projesi değiştirilerek uygulandı. Yağmur suyuyla kanalizasyon aynı hatta içerisine alındı. Yağmur yağdığı zaman aynı hattan arıtma tesislerine gelen su miktarı  tesislerin kapatisesini aşıyor. Dolayısıyla arıtma tesisi suyu arıtamıyor.  Bu sefer kanalizasyon suyunu denize veriyor. Milyarlarca lira harcandı bu körfezin temizlenmesi için şimdi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer bir planlama yaptı. 2021-22- 23 yıllarında Körfezin temizleneceğini söyledi ve yüzeceğinin belirtti. Bu 3 yıl  tartışmalı bir söz. Başkan bu sorunu çözmeden yüzemez" dedi.

AK Partili Erhan Çalışkan şunları söyledi;

Belediyelerin yeri hayatımızda merkezi hükümetten daha fazla!

Belediyeler aslında bizim hayatımızda merkezi hükümetten daha çok ye alırlar. Oturduğumuz evden, yaşadığımız alanın projelendirilmesine,  yol yapımına, okuldan camiye her şey belediyelerle ilgili. Ve bunlar planlamayla başlıyor. Belediyeler ruhsatı veriyor denetliyor sonra suyunu  ve ulaşımı sağlıyor. Bunların dışında belediyelerin en önemli işi temizlik. Bu bakımdan belediyelerin hayatımızdaki yeri çok önemli.

AK Parti iktidara geldikten sonra yetkiler arttırıldı

En son AK Parti iktidara geldikten sonra Bütüm Şehir yasası ile Belediyelerin yetkileri arttırıldı. Şimdi belediye hayatmızda eğitimden tutunda çevreye kadar tarıma kadar herşeyde yetkisi var. Bu yasayla belediyeler bizimle beraber olan herşeyin içindeler. Belediyelerin her türlü yasal ve son derece geniş imkanları var. Bir bakıma belediyeler, halka merkezi hükümetten daha yakın, halkla daha iç içeler. Halka temasa baktığınızda muhtarlardan sonra  belediyeler ve daha sonra merkezi hükümete gelmekte. 


İşte programın tamamı;


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.