AK Partili Çankırı Bakü’den seslendi: Kimse dostluğumuzu sınamasın

AK Partili Çankırı Bakü’den seslendi: Kimse dostluğumuzu sınamasın

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Azerbaycan’daki resmi temasları sonrasında yaptığı değerlendirmede; “İki ülke arasındaki dostluğu ve kardeşliği farklı cepheler oluşturarak kimse sınamaya kalkmasın” dedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, TBMM Dışişleri Komisyon Sözcüsü ve AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ve beraberindeki heyet ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.

unnamed-6.jpg

İki ülke arasındaki ilişkilerin giderek güçlendiğini açıklayan Çankırı, seçim sürecinde Azeri diplomatların Türkiye’nin bekası için canla başla çalıştığını belirtti. Yıllardır iki ülkenin kardeşliğinin “"tek millet, iki devlet" ilkesi temelinde geliştiğini söyleyen Çankırı, “Türkiye'yi, yeni bir cephe açmak yoluyla dört bir yandan kuşatma politikalarını uygulamaya çalışanlara karşı Azeri kardeşlerimizin desteğini her daim yanımızda hissettik. Gerek 6 Şubat asrın felaketinde gerekse seçim sürecinde hep yanımızdalardı. Bu yüzden ziyaretlerimizde kendilerine bu konuda teşekkürlerimizi bir kez daha iletmenin memnuniyetini yaşadık. Farklı cephelerle, birtakım kurmaca oyunlarla kimse iki ülkenin ne dostluğunu ne de kardeşliğini sınayabilir. Bizim köklenmiş bir tarihi birliğimiz ve beraberliğimiz var. Biz kederiyle de birlikte üzülen zaferiyle de birlikte coşan iki ülkeyiz” dedi.

unnamed-5.jpg

“AZERBAYCAN KIRMIZI ÇİZGİMİZ”

Türkiye'nin de her daim Azerbaycan'ın yanında olduğunu vurgulayan Çankırı, dost ve kardeş ülkenin toprak bütünlüğü konusunda kırmızı çizgilere sahip olduklarını belirtti. Çankırı; “ Türkiye olarak her daim Azerbaycan'ın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz. Karabağ sorununda da tıpkı aynı dirayetimizi sergiledik. Çünkü Türkiye başından beri adalet ve toprak bütünlüğüne dayalı çözüm önerisiyle yola çıktı. Karabağ, 30 yıldır süren bir kriz. Eğer bir kriz uzun yıllar sürüyorsa bundan faydalanan çevreler vardır demektir. Bu sadece Azerbaycan-Ermenistan arasında olsaydı bu sorun çok uzun süre önce çözülebilirdi. Ancak Türkiye her zaman arabulucu pozisyonunu üstlenmiştir bunu da hakkıyla ve layıkıyla yapmıştır. Bugün uluslararası sorunlarda Türkiye artık çözüm için aranan ülke pozisyonu çizmektedir” diye konuştu.

unnamed.jpg

Çankırı ve beraberindeki heyet Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ve Azerbaycan Milli Meclisi Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanı Samet Seyidov ile de bir araya geldi. Bakü temasları çerçevesinde Haydar Aliyev'in mezarını, Türk ve Azerbaycan şehitliklerini de ziyaret etti.

unnamed-2.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.