AK Partili Çankırı, "Binali Yıldırım için İstanbul'da çalışmalıyız"

AK Partili Çankırı, "Binali Yıldırım için İstanbul'da çalışmalıyız"

İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu dernek, Oda ve STK başkanları AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın iftar yemeğinde bir araya geldi.

İstanbul seçimlerinin konuşulduğu toplantıda alınan kararla, İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulular İstanbul seçimlerinde Binali Yıldırım’a destek için çalışma yapacak. AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu dernek, Oda ve STK başkanları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. 22. Dönem Bağımsız Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez’in de bulunduğu iftar yemeğinde buluşan Doğu ve Güneydoğulu İzmir’de yaşayan vatandaşların gündemi İstanbul seçimleri oldu. 

GÜNDEM İSTANBUL SEÇİMLERİ

İftardan sonra açılan söz meclisinde konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İstanbul seçimlerinin önemine değindi. İzmir’de yaşayan ve söz sahibi olan Mardinli nüfusu kadar bir nüfusun İstanbul’da da yaşadığını dile getiren Bölünmez Çankırı, “Mardinliler olarak bundan önceki seçimlerde İzmir’de kim aday olursa olsun nasıl arkasında durduğumuzu herkese gösterdik. İzmir’de her konuda söz sahibi olan Mardinli hemşehrilerimiz İzmir’in hem siyasetine hem de ekonomisine yön vermektedir. İzmir’deki Doğu ve Güneydoğu kökenli nüfus İzmir’in 3’te 1’i kadardır. Oransal olarak çok büyük bir rakama gelen bu çoğunluğun nicelik olarak da neler yapabildiğini ekonomi dünyasına baktığımızda rahatlıkla görebilmekteyiz. İzmir ekonomisinin yüzde 40’ından fazlasına Doğu ve Güneydoğu kökenli kardeşlerimiz katkı vermektedir” diye konuştu. 

toplanti-genel-fotograflar-(1).jpg

DOĞU VE GÜNEYDOĞULULARA GÖREV DÜŞÜYOR

2014 yerel seçimlerinden itibaren Doğu ve Güneydoğu kökenli İzmir’de yaşayan vatandaşların AK Parti ve Binali Yıldırım’ın etrafında toplandıklarını ifade eden Bölünmez Çankırı, “Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimiz her seçimde üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Binali Yıldırım, İzmir’in Milletvekili, İzmir’den çıkan Başbakan ve TBMM Başkanı oldu. Bunlar olurken kayıtsız şartsız Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimiz de hep onun yanında oldular. Önümüzdeki süreçte 31 Mart yerel seçimlerinde ise Binali Yıldırım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday oldu. Yaşanan süreçte sandıkta ortaya çıkan hileler sonucunda seçimler iptal edildi. İptal edilen seçimler İstanbul’da 23 Haziran’da tekrar edilecektir. Bunun neticesinde İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimize de yine çok büyük bir görev düşmektir. İstanbul 16 milyon nüfusu ile Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımızın yaşadığı bir şehirdir. İstanbul’da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimizin nüfusu ise azımsanmayacak durumdadır. İzmir’de yaşayan her bir Doğu ve Güneydoğulu kardeşimiz, İstanbul’da yaşayan akraba, eş, dost ve arkadaşına ulaşıp, Binali Yıldırım’a destek olmalıdır. Sizlerin bu konuda elinizden geleni yapacağınızdan son derece eminim” dedi. 

BİNALİ YILDIRIM İÇİN İSTANBUL’DA ÇALIŞMALIYIZ

İzmir’de yaşayan her Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşa Binali Yıldırım’ın dokunduğunun altını çizen Bölünmez Çankırı, “Bizlere her dönem desteğini esirgemeyen Binali Yıldırım’a İzmir olarak, İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimiz olarak vefa borcumuz var. Vefa borcumuzu 23 Haziran seçimlerinde İstanbul’da Binali Yıldırım için çalışarak ödemeliyiz. Bana gelen geri dönüşlerde ben de biliyorum ki her bir Doğu ve Güneydoğulu kardeşimiz İstanbul’da Binali Yıldırım’ın kampanyasında çalışmak için can atıyor. Burada bu toplantıyı da yapmamızın amacı birlik ve beraberlik içerisinde İstanbul’da yürüteceğimiz çalışmaları koordine etmektir. Bizimle temasa geçen ve İstanbul’da çalışmak isteyen kardeşlerimizi kendi etkilerinin ve nüfuslarının yoğun olduğu bölgelere yönlendirmesini yapacağız. Bir şekilde İstanbul’da yaşayan Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimize ister evine giderek, ister telefonla arayarak ulaşmaya çalışacağız. İzmir’de yaşayan Doğu ve Güneydoğulu kardeşlerimiz 23 Haziran’a kadar durmadan, yorulmadan Binali Yıldırım için İstanbul’da gönüllü olarak çalışacaktır” ifadelerini kullandı. 

toplanti-genel-fotograflar-(2).jpg

MİLLETİMİZİ SANDIĞA DAVET ETMELİYİZ

Bölünmez Çankırı son olarak ise 23 Haziran seçimleri için İstanbul’da yaşayan ve yaşamayan, bütün herkese bir sorumluluk yüklendiğini, Mardinli hemşehrilerinin de omuzlarına yüklenen sorumluluğun bilincinde olması gerektiğinin altını çizerek, “Bu azim ve kararlılıkla, gencinden yaşlısına, yediden yetmişe İstanbul’da yaşayan başta Mardinli hemşehrilerimiz olmak üzere, Doğu ve Güneydoğulu tüm kardeşlerimizin, İstanbul’umuzda yaşayan herkesin söz sahibi olması ve geleceğimiz için tüm milletimizi sandığa yani demokrasiye davet etmeliyiz” şeklinde konuştu.

DOĞU VE GÜNEYDOĞU OYLARI KİLİT ROLDE

Toplantıda söz alan kanaat önderleri, dernek, Oda ve STK başkanları da İstanbul seçimlerinde Doğu ve Güneydoğulu vatandaşların oylarının kilit rolde olduğu görüşüne yer verildi. İzmir’de yaptığı çalışmalar neticesinde Binali Yıldırım’a İzmirli hemşehrilerinin en çokta Doğu ve Güneydoğulu hemşehrilerinin sahip çıkacağının belirtildiği ortak görüşte, Binali Yıldırım’a 23 Haziran’a kadar İstanbul seçimlerinde koşulsuz destek verileceği, Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşların oyları ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanacağı görüşünde birleşildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.