AK Parti'li Çankırı: Çekin artık ellerinizi İzmir’in ve İzmirlinin üstünden!

AK Parti'li Çankırı: Çekin artık ellerinizi İzmir’in ve İzmirlinin üstünden!

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, , kentteki otopark sorununa değinerek, "Türkiye’nin incisi olan İzmir’i beceriksiz yönetim anlayışına kurban etmeyeceğiz. Çekin artık ellerinizi İzmir’in ve İzmirlinin üstünden" dedi.

MEDYA EGE - AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Konak'ta ilçe ziyareti programı kapsamında Kemeraltı esnafına ziyarette bulunarak esnafların sorun ve taleplerine kulak verdi.

whatsapp-image-2023-08-03-at-15-32-34-1.jpeg

Yaptığı ziyarette, kentteki otopark sorununa da değinen AK Partili Çankırı, "Binlerce esnafın ekmek yediği, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan bu adres için günlük sadece 3 bin araç giriş çıkış yapıyor. Gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir alternatif yer göstermeden, çözüm üretmeden, sorunun ihtiyacını karşılamadan aldığı yıkım kararı ‘ben yaptım’ demekten başka bir anlayış değildir" diyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yüklendi.

whatsapp-image-2023-08-03-at-15-32-34.jpeg

Çankırı yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İzmir’in sembolü olan Tarihi Kemeraltı Çarşısı bugün hem kentin hem de Türkiye’nin en gözde cazibe merkezlerinden biridir.

Binlerce esnafın ekmek yediği, dünyanın en büyük açık hava alışveriş merkezi olan bu adres için günlük sadece 3 bin araç giriş çıkış yapıyor.

Gelinen noktada İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hiçbir alternatif yer göstermeden, çözüm üretmeden, sorunun ihtiyacını karşılamadan aldığı yıkım kararı ‘ben yaptım’ demekten başka bir anlayış değildir.
İzmir büyüyen nüfusuyla vatandaşın hiçbir ihtiyacını karşılayamaz hale gelmiştir. Kentte her geçen gün otopark sorunu daha da büyüyor. Hatırlarsanız daha önce de Alipaşa Meydanı’ndaki Balıkçılar Çarşısında da otoparkı yer göstermeksizin yıktılar. Şimdi de aynı hamleyi yapmak istiyorlar.

whatsapp-image-2023-08-03-at-15-32-33.jpeg

Gerekçe nedir; Agora gibi tarihi geçmişi bulunan merkezin önünü açmak. 21 yıldır AK Parti Hükümetleri olarak tarihi ve turistik dokuları korumak ve ülkemize kazandırmak için yaptığımız çalışmaları burada anlatmaya kalkarsak buna ne sesimiz ne de sözümüz yeter. İzmir’de tarihi yapıların restorasyon çalışmalarında katettiğimiz yol bugün kenti, bölgesinde parlayan yıldız haline dönüştürmüştür.
Şimdi burada sizlerin aracılığı ile tekrardan soruyorum, Sayın Soyer gittiğiniz yol yol değildir. Bu İzmir ekonomisini baltalamaktan başka bir anlayış değildir. Sakin şehir sloganınız artık yerini hırpalanan şehir düsturuna mı bıraktı? Biz İzmir’i UNESCO Dünya Miras Listesi’ne kazandırmak için uğraşırken siz bugün otoparkı yıkıyorsunuz. Hani yer? Hani adres? Belediye başkanlığı bu mudur?

Türkiye’nin incisi olan İzmir’i beceriksiz yönetim anlayışına kurban etmeyeceğiz. Çekin artık ellerinizi İzmir’in ve İzmirlinin üstünden."

whatsapp-image-2023-08-03-at-15-32-34-2.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.