AK Partili Çankırı, “Geçmişi hatırlatmak lazım”

AK Partili Çankırı, “Geçmişi hatırlatmak lazım”

AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Ceyda Bölünmez Çankırı Tarihi Kemeraltı Çarşısı Kızlarağası Hanı ziyaretinde esnafın sorunlarını dinledi.

Kahveciler sokağında İzmirlilerle buluşan Çankırı, çevre düzenlemesine ilişkin sorun yaşayan esnafa çözüm noktasında destek sözü verdi. Sokakta bulunan İzmirlilerle sohbet eden Çankırı, kahve içen vatandaşların masalarına konuk oldu. Gördüğü babaların babalar gününü de kutlayan Bölünmez karanfil dağıttı.

unnamed-(5)-117.jpg

Kızlarağası ziyaretinin ardından Ege Muşlu İşadamları Derneğinde Muşlularla bir araya gelen Çankırı, “vatandaşlarımıza geçmişi, İMF'nin önünde eğilen, pijama ile karşılanan başbakanları hatırlatmak lazım. AK Partinin icraatlarını daha fazla anlatmak gerek. Her birimiz akrabalarımızdan başlayıp tüm İzmirliye turizm, sağlık, eğimde neler yaptığımız anlatmamız lazım” dedi.

unnamed-(2)-275.jpg

BÖLÜNMEZ ÇINARLARI ZİYARET ETTİ

Çalışmalarına ara vermeden devam eden Milletvekili Bölünmez Karabağlar Huzurevinde yorgun çınarları ziyaret ederek hem babalar gününü hem de bayramlarını kutladı. Geleceğimiz olan gençlere ve çocuklara verdiğimiz önem kadar toplumun hafızası, geçmişimizin aynası olan yaşlılarımıza da gereken önemi veriyoruz. AK Parti olarak, iktidarlarımız süresince özel önem verdiğimiz yaşlılarımızın refahı için pek çok uygulamayı hayata geçirdik. İzmir’de 2017 yılında 22.044 yaşlımıza 60,67 Milyon TL,  2018 Mart döneminde ise 19.743 yaşlımıza 16,33 Milyon TL, yardım yapıldı. 65 Yaş Üstü Aylığını 2002- 2018 yılları arasında 20 kat artırarak, 25 TL’den 500 TL’ye yükselttik. Yardım kapsamında 2012 yılından 2018 Mart dönemi sonuna kadar 890,6 Milyon TL kaynak aktarılmıştır.” dedi.

unnamed-(3)-203.jpg

“YAŞLILARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTTİK”

 

“Yaşlıların ekonomik ve sosyal hayatta daha fazla yer almalarına ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesine yönelik daha güçlü adımlar atmaya devam edeceğiz.” Diye konuşan Çankırı şunları söyledi; “2002-2017 yılları arasında huzurevlerinin kapasitesini 3 kat artırdık. Yaşlıların sağlıklı, hayatın içinde ve aktif bir yaşam sürmeleri için Site Tipi, Avlu Tipi, Sokak Tipi Huzurevi Modeli gibi yeni mimari projeler geliştirdik. yaşlılara yönelik yerel yönetimlerin evde bakım ve gündüzlü bakım hizmetlerini desteklemek üzere “Yaşlı Destek Programı başlattık. 65 yaşını doldurmuş, muhtaçlık kriterlerini taşıyan vatandaşlarımızın ve bir refakatçisinin Devlet Tiyatrolarından ücretsiz faydalanabilmelerini, ören yerleri ve müzelere ücretsiz olarak girebilmelerini; kitap satışlarından yüzde 35 indirimli olarak faydalanabilmelerini sağladık. Şiddet içerikli suçların yaşlılara karşı işlenmesi durumunda cezayı artırdık. Tüm yurtta ilk kez başlattığımız evde sağlık hizmetini 81 ilde, 915 birim 1.111 araç ve 4 bin 605 personel ile sunmaktayız. Yaşlılarımızın maddi refahını artırdık. Türkiye genelinde 65 yaş üstü vatandaşlara, belediye otobüsleri ve özel halk otobüslerinde serbest kart uygulamasını getirdik ve şehir içi ulaşımdan ücretsiz faydalanmalarını sağladık”

unnamed-(4)-147.jpg

Çankırı, tek tek ellerini öperek bayramlarını kutladığı yaşlılarla birlikte huzurevi sakininin saz ile icra ettiği müziğe eşlik etti. Her biriyle ayrı ayrı sohbet eden Çankırı, çınarların devletimizin şefkatli kollarına emanet olduklarını hatırlattı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.