AK Partili Çankırı İzmir Barosu’na anayasayı işaret etti

AK Partili Çankırı İzmir Barosu’na anayasayı işaret etti

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı; İzmir Barosu'nun, 'Onur Haftası'na ilişkin destekleyici söylemlerini sert sözlerle eleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Barosu'nun 'Onur Haftası' adı altında düzenleyeceği ve LGBT propagandasını meşrulaştıran etkinlikleri desteklemesine tepki gösterdi.

Çankırı; LGBTİ+ dernekleri tarafından kutlanan 'onur ayı' programlarının aile yapısının dinamitlenmesi olduğunu söyleyerek ataerkil sistemin sapkın tercihlerle meşrulaştırılarak içinin boşaltılmaya çalışıldığını aktardı.

ANAYASAYI İŞARET ETTİ

Çankırı, İzmir Barosu’nun ideolojik yorumlarla değil de anayasaya göre hareket etmesi gerektiğini hatırlatarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “LGBTİ ve uzantıları bir kimlik mücadelesi değildir. Bu kadını değersizleştiren, gelenek ve göreneklerimizi acizleştiren, en kutsalımız olan aile yapısını zedeleyen birincil sebeptir. Bunu özgürlükle bağdaştıran ve destekleyenler bugün gençlerin geldiği noktadaki cinsiyetsizleştirme politikasını güçlendirmekten başka bir şey yapmamaktadırlar. Bu klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır. Tedavisi de hormonal anlamda mümkündür. Ancak bunu reddetmek sağlıklı bir zihniyet değildir. Bunun adı da ötekileştirilmek hiç değildir. İzmir Barosu’nun neye ve kime hizmet ettiğini bilmekteyiz. Adaleti temsil eden kamu niteliğindeki bir kurumun bu rezilliğe derhal son vermesi gerekmektedir. Zira bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde diğer barolarda olduğu gibi İzmir Barosu da ideolojik yorumlarıyla değil anayasa ve yasalara göre yönetilmektedir.”

unnamed.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.