AK Partili Çankırı, "Kadınlarımız ülkemize değer katıyor"

AK Partili Çankırı, "Kadınlarımız ülkemize değer katıyor"

Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye’nin her yerinde çalışan ve üreten kadınların ülkeye değer kattığını belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Mardin’den gelen davete duyarsız kalmadı. Mardin'de, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) öncülüğünde Valilik, GAP İdaresi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi desteğiyle ‘Bir Dünya Kadın’ sloganıyla ‘Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılan Bölünmez Çankırı, kadim şehir Mardin’in kadınlarının yanında yer alarak sempozyuma katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile düzenlenen Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’nda Emine Erdoğan’a Mardin programı boyunca eşlik eden Bölünmez Çankırı, Mardin hakkında Emine Erdoğan’a bilgiler verdi. 

uluslararasi-mardin-kadin-sempozyumu-(7).jpg

MARDİNLİ KADINLARIN DESTEĞİNİ ALDIM

Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu’na katılarak Ata topraklarında bir kez daha bulunmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Bölünmez Çankırı, “26. Dönem milletvekili seçimlerinde Mardin halkının desteğini alarak Gazi Meclisimize milletvekili seçildim. Mardin Milletvekili iken Güneydoğulu ve Doğulu kadınlarımızı mecliste en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Gazi Meclisimizin Cumhuriyet tarihindeki ilk kadın Meclis İdare Amiri olma şerefine nail oldum. Bütün bunları başarırken Mardinli kadınlarımızın ve genç kızlarımızın çok büyük desteğini aldım. 27. Dönem’de Cumhurbaşkanımızın takdiri ile İzmir’den aday gösterildim ve İzmir Milletvekili oldum. Ancak Mardin ile aramdaki bağı koparmadım. Uluslararası Mardin Kadın Sempozyumu ile Mardinli kadınlarımız ve genç kızlarımız ile hasret giderme şansını geri çeviremedim” dedi. 

KADINLARIMIZ ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR

Mardin’de uyguladıkları ve başarıyla sürdürdükleri ‘Topraktan Tabağa’ projesini İzmir’de de sürdüreceklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Mardinli kadın çiftçilerimiz ve üreticilerimiz ile başardıklarımızı önümüzdeki dönemde İzmirli kadınlarımız ile başarmaya devam edeceğiz. Topraktan Tabağa Projesi’nin Koordinatörü Şef Ebru Baybara Demir ile projenin İzmir kısmında Karabağlar, Konak, Buca ve Gaziemir’de harekete geçiyoruz. Bu konuyla ilgili Emine Erdoğan Hanımefendi’ye de Mardin programında gerekli bilgileri verdik. Ayrıca İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde proje ekibi oluşturuldu ve önümüzdeki günlerde İzmir’de de projemizi hayata geçireceğiz. Bu proje ile kadınlarımızın ve Suriyeli mülteci kadınların istihdamını hedefliyoruz. İster Mardin’de olsun isterse İzmir’de olsun kadınların gücünün her yerde aynı olduğunu düşünüyorum. Türk kadını her zaman hayatta karşılaştığı zorlukları en iyi şekilde göğüslemeyi bilmektedir. Türkiye’nin her yerinde yaşayan kadınlarımız bu ülkeye değer katmaktadır. Ülkemizin zenginleşmesine ve kalkınmasına yardımcı olmaktadır” diye konuştu. 

KADINLARIN YÜKSELİŞİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile çok verimli bir kadın sempozyumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Bölünmez Çankırı, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Emine Erdoğan Hanımefendi’nin de sempozyumda söylediği gibi bundan 10 yıl önce, kadınların temel hak ve hürriyetlerinin konuşulduğunu, bugün ise kadınların elde ettiği büyük kazanımlardan bahsedildiğini büyük bir memnuniyetle görüyoruz. Türkiye'deki kadınların bugün, 15 yıl öncesinden çok farklı bir noktada olduğunu bende belirtmek istiyorum. Kadın istihdam oranı 2002'lerde yüzde 20'lerdeyken, bugün yüzde 30'ları aştı. Kadınların iş gücüne katılım oranında yüzde 10'un üzerinde bir artışı sağladık. Kadınlarımızın yükseköğretimde okullaşma oranı yüzde 13'lerden yüzde 40'lara yükseldi. Akademideki kadın öğretim elemanı sayımız, dünya ortalamasının üzerinde. Siyasetten iş dünyasına daha pek çok alanda kadınlarımızın toplumsal hayata aktif katılım sağladığını görüyoruz. 15 yıl önce, 'Haydi kızlar okula' derken, bugün temel eğitimde kız-erkek oranının eşitlendiğine şahit oluyoruz. Bunların hepsini AK Parti iktidarı döneminde gerçekleştirmeyi başardık. Geçmişte kadınların ve kız çocuklarının mağduriyetini konuşurken, bugün toplumsal hayattaki yükselişine şahit oluyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.