AK Partili Çankırı, 'Yaşlılarımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor'

AK Partili Çankırı, 'Yaşlılarımızın tüm ihtiyaçları karşılanıyor'

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, “Buna rağmen yaşlılarımızın bütün ihtiyaçları karşılanıyor ve yaşlılar hayatlarını memnun olarak sürdürüyorlar” dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Narlıdere’de bulunan huzurevini ziyaret etti. Huzurevinde düzenlenen yılbaşı etkinliğine katılan Bölünmez Çankırı, hayatlarının ikinci baharını huzur içinde geçiren yaşlılarla birlikte yemek yedi, sohbet etti ve onlarla dans etti. Etkinlik öncesi masaları tek tek dolaşıp huzurevi sakinlerinin sorunlarını dinleyen Bölünmez Çankırı’yı huzurevi sakinleri adeta bağrına bastı. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte ayrıca AK Parti Narlıdere İlçe Başkanı Kadir Bekar ve AK Parti Narlıdere İlçe Teşkilatı da hazır bulundu. 

Etkinlik öncesi huzurevi sakinlerine seslenen AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, toplum içerisindeki yaşlı nüfusunun artması, aynı evde yaşayan hane halkının küçülmesi ve hizmet veren tesislerin imkânlarının genişlemesi gibi etkenlerin etkisiyle de, huzurevlerinde konaklayanların sayısının bu yıl itibariyle yaklaşık 20 bin kişiyi bulduğunu söyledi. 

narlidere-huzurevi-(1).jpg

YÜZDE 90’I MEMNUN 

Bölünmez Çankırı, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olmasından dolayı yaşlılığa ait konuların henüz gündemde yer bulmadığını, dolayısıyla yaşlılık ve yaşlıların yaşamının çok yakından bilinmediğine dikkat çekerek, “Ancak hükümetimiz bu konuda gerekenleri ivedilikle yerine getirmektedir. Hükümetimiz ve bağlı bakanlığımız tarafından huzurevinde konaklayan yaşlıların fiziksel, psikolojik ve sosyal ihtiyaçları karşılanıyor ve yaşlılar hayatlarını memnun olarak sürdürüyorlar. Aile Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 2012 senesinde yaptırılan bir araştırmaya göre, araştırmaya katılan 449 yaşlının, yüzde 90’ı ‘huzurevinde yaşamaktan memnunum’ veya ‘huzurevinde yaşamaktan çok memnunum’ cevabını vermiştir” diye konuştu. 

YAŞLILARIMIZ HAYAT REHBERİMİZDİR

Yaşlıların geçmiş ve gelecek arasında gönül köprüsü olmalarının yanı sıra birer hayat rehberi olduğuna da dikkat çeken Bölünmez Çankırı, “Sizlerin bilgi, deneyim ve tecrübeleri sayesinde bugün toplumlar istikballerine yön vermekte, yaşamlarını şekillendirmektedirler. Sizler bizim geçmişimizsiniz. Aynı zamanda geçmişimizi günümüze taşıyan köprülerimizsiniz. Güzel İzmir’in en nadide yerlerinden olan Narlıdere’de hayatlarının ikinci baharını yaşayan siz değerli huzurevi sakinlerimiz için gerekeni ivedilikle yerine getiriyoruz. Sizlerin memnuniyeti ve rahatı için gece-gündüz demeden hizmet sunmak boynumuzun borcudur. Toplumumuzda anne-babaya ve ataya olan saygının en üst düzeyde olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçten hareketle toplumuzun hafızası olan sizlere gereken değeri ve önemi en üst düzeyde göstermeye çalışıyoruz” dedi. 

SAĞLIKLI VE AKTİF YAŞLANMA

65 yaş üstü yaşlı nüfus oranının 2002 yılında yüzde 6,7 iken 2017 yılında yüzde 8,5’e yükseldiğini ifade eden Bölünmez Çankırı, “Bu oranının gittikçe artacağı tahmin edilmektedir. Yaşlılarımızın topluma katılımlarını sağlamayı ifade eden ‘sağlıklı ve aktif yaşlanma’ politikalarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Sağlıklı yaş almak artık tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça önem kazanmaktadır. Yaşlılarımızın emekli olduktan sonra toplum tarafından bir kenara atılmasına gönlümüz razı olmaz. Yaşlılarımızın hayat deneyimlerinden ve tecrübelerinden faydalanmak adına yaşlılarımızı toplumla daha çok buluşturmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda dikkatinizi eğitim konusuna çekmek istiyorum. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, 'Tazelenme Üniversitesi' projesini geçtiğimiz yıl uygulamaya geçirdi. 60 yaş ve üstü bireylerin eğitim gördüğü üniversitede bilişsel ve motor aktiviteleri destekleyici ve sağlıklı yaşlanmak için gerekenler teorik ve pratik olarak veriliyor” şeklinde konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.