Ak Partili Cemal Bekle'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı 

Ak Partili Cemal Bekle'den Cumhuriyet Bayramı Mesajı 

AK Partili Bekle, Cumhuriyet’in 97. Kuruluş yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Cemal Bekle mesajında; Cumhuriyet’in tarihler boyu bağımsızlığını ve öz değerlerini her şeyin üstünde tutan Türk Milleti’nin en büyük zafer tacı olduğunu vurgulayan Bekle; bu tacı taşıyıp korumanın, ilk günkü heyecan ve kararlılığı muhafaza etmekle mümkün olduğunu belirtti.

Başta Milli Kurtuluş Mücadelesini ve Cumhuriyet’in tesisini büyük bir azim ve kararlılıkla başarıya erdiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; bağımsızlık ve vatan aşkıyla canları pahasına direnen atalarımıza çok şey borçlu olduklarını söyleyen AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle; mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye Cumhuriyeti Devleti; muazzam bir medeniyetin, tarihler boyu süren muazzam bir direniş öyküsünün eseridir. Bu eserin son sözünün yazıldığı Milli Kurtuluş Mücadelesi ve Cumhuriyet’in ilanı; dünya tarihinin gıpta ettiği bir azim ve kararlılığı anlatır. Bir milletin; yokluğa, açlığa, çaresizliğe aldırmadan, içindeki vatan ve bağımsızlık aşkıyla nelere kadir olduğunu anlatır. O millet ki; bugün de çelikten iradesi ve dayanışma ruh ve heyecanıyla her türlü oyunu tersine çevirebilecek güçtedir. Cumhuriyet; işte böyle bir milletin yazdığı tarihin tacıdır. Tarihler boyu, bağımsızlığını ve öz değerlerini her şeyin üstünde tutan Türk Milleti’nin büyük zaferinin tacıdır. Bu tacı taşıyıp korumak, ilk günkü heyecan ve kararlılığı muhafaza etmekle mümkündür. O gün, etnik kimliği, dili, dini ne olursa olsun, esarete karşı nasıl tek vücut olunduysa; Cumhuriyet’imize sahip çıkmak ve ülkemizi güçlenerek geleceğe taşımanın şartı da budur." dedi. 

Milletimizle beraber attığımız her adımda güçleniyor ve hedeflerimize yaklaşıyoruz

" 19 yıldır Cumhuriyet’e ve değerlerini baş tacı ederek, milletimizin refah ve huzuru için çalışıyor, önümüze çıkarılan her engeli aşmaya mazhar oluyoruz." diye sözlerine devam eden Milletvekili Bekle, "Ayırt etmeden ve adaletle her kesimi kucaklıyor; bağımsız, çağdaş ve güçlü bir Türkiye hedefiyle gece gündüz çalışıyoruz.  Bu topraklara ve tarihimize duyduğumuz bağlılıkla, milletimizle beraber attığımız her adımda güçleniyor ve hedeflerimize yaklaşıyoruz. Bu ruhtan ve birlik beraberlik şiarımızdan taviz vermemiz asla söz konusu değildir.  Bu düşüncelerle; Milletimizin ve tüm İzmirl’lerin Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyorum. Coşkumuzu hiç kaybetmeden 2023’e hep birlikte erişmeyi diliyor; bize bu yolu açan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman şehit ve gazilerimizi saygıyla yad ediyorum." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.