AK Partili Delican, İzmir saldırısını kınadı

AK Partili Delican, İzmir saldırısını kınadı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'deki terör saldırısı sonrası bir açıklama yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican İzmir'deki terör saldırısı sonrası bir açıklama yaptı. Delican'ın açıklaması şöyle:

Ülkemizi içine çekmeye çalışan terör sarmalı; İzmir'de de kanlı yüzünü gösterdi. Hattın değil, bütün sathın mücadele ve müdafaasını gerektiren terör illeti, terör örgütlerinin kanlı işbirliği, İzmir'de de canımızı yaktı. Daha fazla sayıda can kaybı olabilirdi fakat güvenlik güçlerimizin cefakar ve fedakar müdahalesi ile bu boyutta kaldı ki; aksi takdirde; çok büyük kayıplarla karşı karşıya kalabilecektik. Teröristlerin ikisi ve saldırı alanındaki tüm izleri, mühimmatları etkisiz hale getirdi. Emniyet güçlerimiz ve yargımız soruşturma ve operasyonları büyük bir titizlikle yürütüyor.

Şehit olan kahraman polis memurumuz ve adliye memurumuza Allah'tan rahmet diliyorum ki çok daha büyük bir can kaybını hedefleyen teröristleri durduran Polis Memurumuz Fethi Sekin'in iman dolu ve teröristlerin üzerine yürüyen korkusuz yaklaşımı büyük bir kahramanlık örneği sergilemiştir. Şehitlerimizin ailelerine Allah'tan sabır diliyorum. Hamdolsun ki; böyle vatan evlatlarımız ve o evlatların anaları var. Yaralılarımızın durumlarını ise yakından takip ediyoruz, onlara da acil şifalar diliyorum.

Türkiye, kontrollü bir kaos sürecine sokulmak istenmektedir

Terörün kaynağını kurutmak için çıktığımız yol; El-Bab'da katettiğimiz yol; terör örgütlerinin birbirleri ile koordineli eylemlerini beraberinde getirmekte. DEAŞ'ı, YPG'si, PKK'sı hatta FETÖ'sü,  birbirinden beslenerek bireysel saldırılarını içeride ve dışarıda sürdürüyor. Bu kudurmuş, alçak örgütlerin sonu gelecek, az kaldı.

Türkiye'yi arkadan vurmayı düstur edinmiş eli kanlı maşalar; bölgemizi de ülkemizi bir ateş çemberinde yok etmek istemektedirler ki, asla başarılı olamayacaklar. Gerek; etnik gerekse mezhepsel farklılıkları, İstanbul'da da yaşamsal özgürlüklerini alet ederek, bizi kontrollü bir kaosa sürükleme operasyonlarını tersine çevireceğiz. İzmir'in teröre karşı kararlı ve sağduyulu duruşunu, huzurunu ve terörle mücadelede fedakar yargı mensuplarını hedef alan bu saldırganlar da bedelini ödeyecek. Döktükleri kanda boğulacaklar; ördükleri sarmalın içinde kendileri yok olup gidecek...

Sağduyu ve kararlılık zamanı...

Bulunduğumuz bölgenin, ülkemizi tehdit altında tutan terör yataklarına yönelik operasyonlarımız kararlılıkla başarı ile sürdürülmekte. Bu gözü dönmüşlere; karşımıza çıkamayanların, refah ve huzurumuzu bozmak isteyenlerin direktifi ile ağzından kan damlar hale gelen katillere karşı mücadelede birleşmek ve birliğimizi korumak durumundayız. Yaratmak istedikleri; toplumsal ve siyasi çözülmelerin önünü açacak yaklaşım ve değerlendirmeler, ancak ekmeklerine yağ sürmek olur.

Yaşanan süreci; kendi içimizde herhangi bir rant olarak görmek gafletine düşen de suça ortaktır.  Sağduyulu olmak zorundayız. Sağduyudan uzaklaşarak, toplumda infial yaratacak tartışmaları tetiklemekten geri durmak zorundayız. Bu türlü söylem ve yaklaşımlara prim vermemeliyiz. Şu anda hepimizin ihtiyacı olan, birbirimize kenetlenmek, hedefe kilitlenmektir. İnanıyorum ki milletimiz; 15 Temmuz'dan başlayarak; bugün sınırlarımızın ötesi ve berisinde terörün kaynaklarını yok etmek için kelle koltukta verdiğimiz mücadelemizde yanımızda.

İzmir'imiz ise; vatanının bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığı için canını ortaya koymaktan çekinmeyecek, her türlü mücadelenin içinde olacak kahraman bir şehir. Ülkesine ve bayrağına göz dikene geçit vermeyecek kararlılığı, tarihle sabit bir şehir. Bugün yaşanan hain saldırıda da gördük ki; İzmirli hemşerilerimiz, teröre karşı duyarlılıklarını ve dirençlerini birleştirmekte bir kez daha tereddüt etmediler.

İnanıyoruz ki; yakın gelecekte verdiğimiz mücadelede muvaffak olacak; bizden alınan canların bedelini ödetecek, had bilmezlere hadlerini bildirmiş olacağız. İzmir'imize geçmiş olsun, hepimizin başı sağolsun. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.