AK Partili Demir'den ekmek dağıtma eleştirilerine yanıt!

AK Partili Demir'den ekmek dağıtma eleştirilerine yanıt!

AK Partili Demir, Güzelbahçe Kaymakamlığının bir genelge yayınlayarak, ekmek fırınlarının haricinde ilçede sadece Vefa Sosyal Destek Gruplarının ekmek dağıtacağını duyurmasının ardından, gelen eleştire cevap verdi. 

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, ‘’Daha önceki yasaklar da olduğu gibi, bu hafta 4 gün süren sokağa çıkma yasağında, belediyeden personeller, Kaymakamlığımızın organizesinde olan Vefa Destek Grubu içerisinde yer aldı ve ekmek dağıtım başta olmak üzere yardım dağıtımlarına devam etti. Görüldüğü gibi, devletimizin kimseyi engellediği yok. Vatandaşımızın ihtiyacı, daha önce olduğu gibi, yine yerine getirilmeye devam ediliyor’’ dedi.

Dünyayı kasıp kavuran Türkiye’yi de tehdit eden koronavirüs ile mücadelede devlet ve millet olarak birlik içerisinde hareket etmeye çalıştıklarını belirten AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, ‘’Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Güzelbahçe’de de Devletimiz tarafından Vefa Destek grupları oluşturuldu. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını eksiz yerine getirmek için 7-24 görev başındalar. CHP’li mevkidaşımın dediği gibi bu grubun içerisinde belediyeden de ekip var. Bu gizli saklı olan bir durum değil. Her Vefa Destek Gurubu’nun içerisinde belediyeden personel ve araç var. Geçtiğimiz hafta sonu ilçemizde, belediyeden 4 araç ve 14 personel yer aldı. 4 gün süren sokağa çıkma yasağında yine belediyeden 5 araç ve 15 personel yer aldı. Belediye personeli, yasak sürecince, Vefa Destek Grupları’nın içerisinde; ekmek dağıtımı ve vatandaşların istekleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü. Güzelbahçe Belediyesi de bunu kendi resmi sosyal medya hesabından da paylaştı. Görüldüğü gibi, devletimizin kimseyi engellediği yok. Vatandaşımızın ihtiyaçları yine yerine getirildi. Ancak, devletimizin oluşturduğu bu gruptan ayrı bir çalışma yürütüp, reklam ve şov peşinde koşanlar şimdi çıkmış, ‘Bizi çekemiyorlar’ diyor. Eğer maksadınız yardım etmek ise zaten devletimiz yol gösterdi.  Buraya gelip, yasalar ve hukuk çerçevesinde, yardımınızı yaparsınız.’’ dedi.

Algı yaratmaya çalışıyorlar

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir sözlerini şu şekilde sürdürdü; ‘’Her şeyden önce; ekmek dağıtımına izin verilmeyen ‘belediyeler’dir; sadece CHP’li belediyeler değil. Bu algıyı yaratmak birilerinin işine geliyor olabilir ama doğru değil. Tıpkı, banka hesap numaraları vererek yardım toplamak isteyen belediyelere müdahale edilmesi meselesinde olduğu gibi. Bir ülkenin tümünü ilgilendiren hayati bir kriz yönetimi söz konusuyken bunları tartışmak son derece yanlıştır.  Devlet, hele ki böylesi olağanüstü durumlarda elbette genel ve birleştirici bir sistem oluşturarak, yasalara bağlı çalışır. İsterdik ki; CHP’li belediyeler de bu ana gövdenin bir parçası olsun. Verilen mücadelede devletin kurullarında, kararlarında, olması gereken yeri alsın ve sorumlusu olduğu işleri üretsin. Bugün Valilikler koordinasyonundaki Pandemi Kurullarında olan CHP’li belediyeler, ne yazık ki kendi kurullarını oluşturma, kendi gönüllülerini yaratma derdindeler.’’ 

Siyasi bir çatışma ortamı ve dilinin tarafı olmayacağız

‘’Bugünkü sıkıntılı süreç;  herkesi aynı ölçüde ilgilendiren kriz ortamı ‘ekmek arası siyaset’i kaldırmayacaktır.’’ diye sözlerine devam eden Başkan Demir, ‘’ Koronavirüsle mücadelenin yerini kör dövüşlere bırakmasına bugüne kadar izin vermedik. Bundan sonra da izin vermeyiz. Dileğimiz; herkesin kendi temel sorumlusu olduğu işi yapması ve devletin koordinasyonundaki yerini almasıdır. Zafiyet, boşluk ve kışkırtmaları kaldıramayacak kadar hassas bir dönemden geçiyoruz. Sağduyulu olmak zorundayız. Ötekileştirmekle suçlarken ötekileştirenlere,  her fırsatı siyaset sahnesine taşıyanlara tavsiyemiz budur. Siyasi bir çatışma ortamı ve dilinin tarafı olmayacağımızın;  bu salgın hastalıkla mücadelede, kurallara, işleyişe ve yasalara uygun her iyi niyetli iyiliğin destekçisi olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.’’ dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.