AK Partili Doğruca'dan CHP'li Yılmaz'a: ‘Cehaletini göstermiş’

AK Partili Doğruca'dan CHP'li Yılmaz'a: ‘Cehaletini göstermiş’

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanından, CHP İlçe Başkanına sert cevap

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Karabağlar Belediyesi’nin 100 gününü değerlendiren açıklamasına tepki veren CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’ın açıklamasına sert tepki gösterdi. Doğruca, hektar ile dönüm hebasını bilmediğini belirterek, “Cehaletin kimde olduğu kamuoyunun takdirinedir” dedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca,  geçtiğimiz günlerde Karabağlar Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyeleriyle birlikte basın toplantısı yaparak, Karabağlar Belediyesi’nin 100. Gününü değerlendirdi. Doğruca, Karabağlar Belediyesi’nin batma noktasına geldiğini belirttiği basın açıklamasında, Karabağlar ‘da yapılması planlanan, Demokrasi Üniversite Kampüsü, Kentse Dönüşüm ile ilgili de basın mensuplarının sorulan sorulara cevap verdi.

Doğruca’nın açıklaması üzerine CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’da karşı bir açıklamayla sert cevap verdi. Yıldız açıklamasında : “İzmir Demokrasi Üniversitesi yerleşkesinin Karabağlar ‘da düşünülmediğini sağır sultan bilmektedir. Herkesin bildiği gibi, bu bölgenin üniversite yerleşkesi olması istemi, ilk olarak Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu tarafından dillendirilmiş ve savunulmuştur. Eğer bu istek dillendirilmeseydi hazine tarafından TOKİ’ye devredilen bu alan Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi ranta kurban edilecek ve tamamen konut alanı olarak yapılandırılacaktı. AK Parti İlçe Başkanı, İzmir Demokrasi Üniversitesi Yerleşkesi için ayrılan alanın 50 dönüm olduğunu belirtmiştir. Bu rakamı biz düzeltelim, aksi takdirde söyledikleri her şey boşa gidecektir. Söz konusu rakamın ölçüsü 50 dönüm değil 50 hektardır. Aslında bu rakam da doğru değildir, üniversiteye ayrılan alan sadece 37 hektardır. Kalan 42 hektar da 4 bin 500 adet konut yapılması planlanmaktadır.” Dedi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’nın, CHP İlçe Başkanı Yıldız’a cevabı ise daha sert oldu. Doğruca, hektar ile dönüm hesabını bilmeyen bir ilçe başkanının yaptığı açıklamanın, kimin cehalet içinde olduğunun takdirini kamuoyuna bıraktığını belirtti.

Başkan Doğruca’nın yaptığı açıklama:

‘Cehaletin kimde olduğu kamuoyunun takdirindedir’

“Üslup ne kadar bozuk olsa da üslubum usulünce olacaktır. Öncelikle CHP ilçe başkanı 50 hektar alan ayrıldığını söylemiş ve benim 50 dönüm ayrıldı dediğimi iddia etmiş. Benim söylediğim açık ve nettir. Ben TOKİ üniversite için 50 dönüm yer ayırıyordu. Fakat önceki dönem ilçe başkanımız, genel başkan yardımcımız ve sayın rektörümüzün çabalarıyla üniversite ayrılan alanın 400 dönüme çıkarıldığını açık ve net bir şekilde ifade ettim. 50 hektar yaklaşık 500 dönüme tekabül etmektedir. Yani cehaletin kimde olduğunu kamuoyunun takdirinedir. Sayın Selvitopu kampüsün Karabağlar ‘da olmasının kendi önerisi olduğunu beyan etmiş. Bunu kendisinden başka bilen duyan gören olmadığı aşikâr. Proje sahiplenmekten vazgeçip elinde bu kadar imkânla proje üretmeye başlamasını tavsiye ediyorum. 

‘Kendisine çözüm üretmesini öneriyorum’

Ayrıca Kentsel dönüşüm alanında yeşil alanı yetersiz olduğunu değil, planları ve halkın taleplerini karşılamak açısından biraz kısıtlı tutulduğunu bunun da poligon askeri alanın ilerleyen süreçte millet bahçesi olarak planlanarak buradaki yeşil olan ihtiyacının karşılanacağını vurguladım. Bu planları kendileri de incelerlerse, vatandaşın arazisinden ne kadar az kayıp verilerek ortaya çıkarıldığını göreceklerdir. Bir de planlama yetkilerinin kendilerinde olduğu alanlarda yeşil alanın ne kadar kısıtlı olup olmadığını araştırmasında öneriyorum. Parkları çocukların oyun alanlarının olmadığı mahallelerimde tespit etmesini ve bunlara çözüm üretmesini kendisine öneriyorum.

‘Keşke dikeylerden çıkıp, yatay bölgelerde gezebilseler’

Ayrıca Karabağlar'a CHP ilçe başkanının hangi pencereden baktığını çok merak ediyorum. Keşke bize de o pencereden baktıra bilse. Keşke dikey bölgelerden çıkıp yatay bölgelerimde gezebilse. Aradaki farkı göremiyorsa zaten söyleyecek bir şey yok. Ayrıca 2009 yılında yerel seçimlerden itibaren Karabağ’ları yönetenlerin ve daha evveliyatında yönetim ve idarenin kendilerinde olduğunu unutmuş olmalı ki, yıllardır süre gelen kentleşme ve planlama bozukluğunun asıl muhatabının kendileri olduğunu hatırlamak istemiyorlar ve hala cambaz ipte demeye devam ediyorlar. Kendileri Karabağlar ’da planlamaları yaparken hangi vatandaşla uzlaşıp yaptıklarını örneklemelerinde fayda görüyorum. Kimi yerlere 1.6 emsal verirken kimi yerlere 3 emsal vermeleri aradaki bu farkı hangi vatandaşa anlatıp uzlaşıp planları hayata geçirdiler. Evet, vatandaşımız kendilerine teveccüh gösterdi tekrar iktidara getirdi demokrasiye İnanmış insanlar olarak sonuna kadar saygı duyuyoruz ama birçok hizmetten mahrum bırakılmış verilemeyen hizmetleri ve rakamları söylemek bizim görevimiz. Yok eğer bizim dediğimiz gibi değil onların dediği gibi ise zaten ortada sorun kalmamış demektir.” 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.