AK Partili Doğruca’dan sert soru: ‘Sadece zenginin mi belediye başkanısınız?’

AK Partili Doğruca’dan sert soru: ‘Sadece zenginin mi belediye başkanısınız?’

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na sert soru sordu.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca’dan, Karabağlar’da TOKİ konutları konusunda mahkeme kapılarına kadar gidip, ihtiyaç sahibi insanların ev sahibini durdurmaya çalışan ve bunun doğru hareket olduğunu savunan CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na sert soru geldi: ‘Sadece zenginin mi belediye başkanısınız?’ dedi.

TOKİ’nin Karabağlar’da yapmayı planladığı ve ilk etapta ihtiyaç sahibi 809 aile ucuz konuta kavuşmasını sağlayan proje Karabağlar’da siyasi tartışmanın gündemi olmaya devam ediyor. TOKİ’nin ocak ayında bu konutlar için ihaleye çıkacağının belirtilmesiyle CHP’li Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’da görsel ve yazılı basında açıklamalar yaparak, hukuka karşı, imarsız alanda TOKİ konutlarının yapılacağını söyleyip, belediye olarak başvurularının kabul edildiğini ve burada konut yapımıyla ilgili mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi.

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı İrfan Doğruca, Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun açıklamalarına sert soruyla cevap verdi. Başkan Doğruca, “Sadece zenginin mi belediye başkanısınız?’ diyerek seslendiği açıklamasında şunları söyledi:

“Karabağlar Belediye Başkanı Sayın Muhittin Selvitopu 05.01.2021 tarihli Belediye Meclis’inin 2021 yılı Ocak Ayının birinci oturumunda ve yine bu gün çıkmış olduğu bir internet TV programında Karabağlarda Toki tarafından planlanan sosyal konut planına değindi ve TOKİ ‘nin Karabağlarda yapacağı Sosyal konut projesinden haberinin olmadığını söyledi. 

Ancak İzmir Milletvekilimiz Sn Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medyadan yayınladığı, ve bu günkü Meclis oturumun da Ak Partili Meclis Üyelerimizin de, Sayın başkana sunduğu 07.10.2020 tarihli TOKİ’nin  Karabağlar Belediyesi'ne yazdığı yazıda, bölgeye sosyal konut yapılmasının planladığını belirtmiş ve görüşünün sorulduğu, 22.10.2020 tarihinde de Karabağlar Belediyesinin görüş bildirdiği belgeleri sunmuşlardır. Yine Sayın başkanın açtığı davaları üzerine basa basa vurgulamışlardır. Her zaman ki gibi çark eden Sayın Selvitopu, şahsım adına demedim kurumum adına haberimiz yoktu demek istemiştim diyerek geri adım attı. Ancak sunulan belgelerle bu iddiası da çürütülmüş oldu.

Yine bu günkü İnternet Tv programında Sayın Başkan, meclis oturumunda da CHP Grup Başkan sözcüsü kuradan haberleri olmadığını söylediler.

 Ancak CHP Meclis üyesi bazı arkadaşlar  kura çekimi zamanında bizlerden bu konu ile alakalı nasıl başvuru yapabiliriz ve nasıl kuraya katılabilirizi sordular. Bu ne yaman çelişkidir ki , ne Başkanın meclis Üyelerinden haberi var nede Meclis Üyelerinin başkandan haberleri var.   

TOKİ’nin 38 hektar lik alana verdiği üniversite arazisine biz daha fazla olsun istiyoruz diyen Sayın Başkan ve CHP Meclis üyelerine burdan soruyorum, hem üniversite yapalım diyorsunuz hemde sürekli dava açıyorsunuz, bu davaları açtığınız sürece ikisinide engellemiş olmuyor musunuz .

Dar gelirli vatandaşlarımızdan o kadar kopuksunuz ki CHP Meclis üyeleriniz bile bu vatandaş nasıl bu konutları alacaklar diye soruyor. 

Toki tarafından yapılacak olan sosyal konutlara Karabağlar lı hemşerilerimizden 30 Bin aile  başvurdu. Bu da demek oluyor ki ortalama bir aile 3 kişi desek 90-100 Bin arası vatandaş yapar. Bu ailelerden şimdilik 750 ile 900 aile arası konut sahibi olacak. Karabağlarlı hemşerilerimiz bu konutları almaya hem ihtiyaçlı hem de kendini hazırlamış durumda yeter ki belediye olarak siz taş koymayın.

Bugün yapılan meclis oturumunda, 25 Şubat 2020 yılında kuradan TOKİ konutlarından hak kazanmış sevinçten gözyaşlarını tutamayan vatandaşlarımızın videosu açılınca, TOKİ’yi yaptırmamak adına CHP koltuklarından ‘Çok istiyorlarsa onlara Yenitepe konutlarından verelim ‘ diyen alaycı cümleler kullanıldı. Ne acıdır ki Kentsel dönüşüm projesi olan Yenitepe nin Ayrı TOKİ’nin ayrı bir kurum olduğunu dahi bilmeyen bir belediye başkanı ve Chp li meclis üyeleri var. 

Ayrıca Sayın Belediye Başkanı Selvitopu’nun orayı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının verdiğini o zaman orayı TOKİ’ye verseydi demesi bile çaresizliklerinin bir göstergesi olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Kentsel dönüşüm kapsamında planlanan ve ihaleye çıkarak yapımına başlanan Yenitepe konutları ile uğraşacağınıza, siz dava açmayın dar gelirli Karabağlar halkı ev sahibi olsun.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.