AK Partili Elitaş'tan önemli açıklamalar

AK Partili Elitaş'tan önemli açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Elitaş, Yeni Hükümet Sistemi, YSK ve OHAL ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin ettiği anda göreve yeni sistemin başlayacağını söyledi. Elitaş, 10 Temmuz'da Meclis Başkanı adayının belirlenebileceğini kaydetti.

Elitaş, "8 Temmuz'da milletvekili yemin edecek. 9 Temmuz'da Cumhurbaşkanı yemin edecek gibi görünüyor. Cumhurbaşkanının yemini ile hükümetin görevi başlıyor. Meclis Başkanlığı seçimi için adayımız 8 9 Temmuz gibi olabilir. İlk grup toplantısı 10 Temmuz'da yaparız. Şeklen orada belli olur" dedi.


Elitaş, 12 Eylül'de yapılması planlanan AK Parti Büyük Kongresi'nin de erkene alınarak ağustos ayı içinde olabileceğini ifade etti.

İstifa eden vekilin yerine atama olabilir mi?

Elitaş, milletvekillerinin bakan olmak için istifa etmesi durumunda yerine bir milletvekili atanabilir mi sorusuna yanıt vererek, "Şuan bir milletvekili istifa ederse onun görev yeri boş kalır. Bu YSK'nın kararının farklı yorumlanması ile ilişkili bir durum. Yanlış yorumlamadan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.