AK Partili Eski Başkandan Atatürk’e 'Düzmece İlah' Benzetmesi

AK Partili Eski Başkandan Atatürk’e 'Düzmece İlah' Benzetmesi

Sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajda, Atatürk’ü düzmece ilaha benzeten, AK Parti Bayraklı kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal büyük tepki topladı.

AK Parti Bayraklı kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal’ın, Cumhuriyetin kuruluşunun 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Bayraklı Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla eleştirmesi tepkilere neden oldu.


AK Partili eski başkan Aksakal, İzmir'in Bayraklı İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında, 4 bin kişinin aynı anda zeybek oynadığı ve ardından bir araya gelerek Atatürk'ün kalpaklı portresini oluşturduğu etkinliği Kur’an-ı Kerim’den ayetle eleştirdi ve Atatürk'e 'Düzmece İlah' benzetmesi yaptı.
murataksaa-(1).jpg

SİZ ALLAH’I BIRAKIP, DÜZMECE İLAHLARA TAPIYORSUNUZ
 

Yusuf Suresi 40’ıncı ayetine gönderme yapan söz konusu paylaşımda, “Siz Allah’ı bırakıp; sadece sizin ve Atalarınızın taptığı bir takım isimlere (düzmece ilahlara)tapıyorsunuz. Allah onlar hakkında hiçbir delil indirmemiştir. Hüküm ancak Allah’a aittir. O, kendisinden başka hiçbir şeye tapmamanızı emretmiştir. İşte en doğru din budur. Fakat insanların çoğu bunu bilmezler” şeklinde görüş belirtti.
 

FOTOĞRAFTA PORTRE OLUŞTURMAK İÇİN ÖNE EĞİLENLER SECDE EDİYORLAR OLARAK LANSE EDİLİYOR
 

AK Partili Aksakal’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü ‘düzmece ilah’a benzeterek yaptığı açıklamayı paylaştığı etkinlikten bir karede arka sırada  Atatürk’ün portresini oluşturmak için öne doğru eğilen kişileri de ‘secde’ edenler olarak lanse etmeye çalışması dikkat çekti.
 

İŞTE O AYET
 

Kur’an-ı Kerim’deki Yusuf Suresi’nin 40’ıncı ayeti şu şekilde; “Siz Allah'ı bırakıp, sadece sizin ve atalarınızın taptığı birtakım anlamsız isimlere tapıyorsunuz ki, Allah onların haklılığı hakkında hiçbir belge ve kanıt indirmemiştir. Neyin eğri, neyin doğru olduğu konusunda hüküm, yalnızca Allah'a aittir. O da, kendisinden başkasına kulluk etmemenizi buyuruyor. İşte dosdoğru olan tek din budur. Ama insanların çoğu bilmezler.
 

NE OLMUŞTU?
 

Bayraklı Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Smyrna Meydanı’nda etkinlik düzenledi. Etkinlik, alana kurulan dev perdeden Atatürk ve Cumhuriyet konulu 3d mapping gösterisi (görüntü, ışık ve sesle yapılan gösteri) ile başladı. Işık ve lazer gösterileri sunuldu, havai fişekler ise geceyi aydınlattı. Daha sonra 7´den 70´e farklı yaş gruplarından 4 bin kişi, kendileri için hazırlanan bin 200 farklı tonda, üzerinde Atatürk’ün kalpaklı fotoğrafının bulunduğu kıyafetlerle meydandaki yerlerini alıp ve saatler 19.23’ü gösterdiğinde 4 bin kişi, aynı anda zeybek oynadı, ardından da bir araya gelerek Atatürk´ün renkli kalpaklı portresini oluşturmuştu. 

KALDIRDI

Gelen tepkiler üzerine AK Parti Bayraklı kurucu İlçe Gençlik Kolları Başkanı Murat Aksakal paylaştığı fotoğrafı kaldırdı.

Kaynak: Ege Postası

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.