AK Partili Fikret Mısırlı’dan KHK'lı işçi çağrısı!

AK Partili Fikret Mısırlı’dan KHK'lı işçi çağrısı!

Agora Antik Kent kazı alanında yapılan 2. meclis birleştirme toplantısında konuşan Mısırlı, Tunç Soyer'e KHK'lı işçilerin haklarının iyileştirilmesine yönelik çağrıda bulundu.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZENERJİ ‘de çalışan 3.700 güvenlik işçisi ve 800 emekçinin özlük hakları ile ilgili olarak Tunç Soyer'e yönelttiği eleştirisinde İZENERJİ ‘de çalışan 696 ve 375 sayılı KHK'lı işçinin servis ve yemek yardımı alamadıklarını belirtti.  
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e yapmış olduğu konuşmada 4.500 işçinin TİS kapsamında %4 oranında düşük zam yapılmasını eleştiren Mısırlı, işçilerin özlük hakları olan servis ve yemek imkanlarından yararlanamadıklarını hatırlattı. İZENERJİ ‘ye bağlı diğer işçilerin tüm haklardan yararlanırken, KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilerin aynı haklardan yararlanamıyor olmalarının altını çizen Mısırlı, Soyer'in 5 Ağustos 2019 Pazartesi günü İZENERJİ ‘de işçilerle imzalamış olduğu toplu iş sözleşmesinde yapmış olduğu konuşmayı hatırlatarak, Soyer’in İZENERJİ ‘de çalışan fakat sözleşmede yer almayan KHK mağduru emektarların mağduriyetini giderebilmek için, meclis toplantısında konuyu ele alacağına dair söz verdiğini fakat konuyu meclis gündemine dahi almamasını eleştirdi. Mısırlı, "Aynı durumda  olan fakat İzmir Büyük Şehir Belediye şirketlerinde ve farklı ilçe belediyelerinde çalışan KHK mağduru işçilere yapılan haksız muamele şartları giderildi. İşçiler tüm özlük haklarından yararlandırıldı. Örnek verecek olursam, Konak Belediyesi KHK mağduru işçilere 320 TL yol, 417 TL yemek fişi veriyor" diye konuştu.

Mısırlı, eleştirilerine karşı Başkan Soyer’den İZENERJİ ‘de çalışan KHK mağduru işçilerin özlük haklarıyla ilgili sorunların İZENERJİ yönetim kurulu toplantısında çözüleceğinin sözünü aldı.
 
SORUNUNUN ÇÖZÜME KAVUŞMASINI BEKLİYORUZ

Mısırlı  "Bir sonraki büyük şehir meclis toplantımız 9 Eylül 2019. Güzel İzmir'imizin de kurtuluş  tarihi olan bu günde işçi kardeşlerimizin sorunun çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Bu tarihe kadar sorun çözülmezse 9 Eylül tarihindeki Meclis Toplantımıza İZENERJİ ‘de çalışan tüm KHK mağduru işçilerimiz adına önergeyi ben vereceğim.

İZENERJİ ‘de çalışan tüm KHK mağduru işçilerimizi de 9 Eylül'deki toplantımıza davetlidir” diyerek çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.