AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e tepki! “İzmirli sahne şovuyla karşılaştı”

 AK Partili Hızal'dan Başkan Soyer'e tepki! “İzmirli sahne şovuyla karşılaştı”

 İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Tunç Soyer’in 550 günün değerlendirdiği toplantıda sadece “hayal sattığını” dile getirdi

 İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Bu sunumda da gördük ki İzmirliler ve Tunç Soyer’in kent için beklentileri birbiriyle örtüşmüyor. Yaptıklarını anlatmasını beklerken “cek”, “cak”la biten cümleleri dinledik. Soyer her zaman ki gibi hayal sattı! İyisiyle kötüsüyle 15 yıl belediye başkanlığı yapan Aziz Kocaoğlu’ndan kalan projeleri devam ettiren ve bununla övünen Soyer, Kocaoğlu’nun ismini vererek kendisine teşekkür etmemesi de oldukça manidar” dedi.  

“İzmirli sahne şovuyla karşılaştı”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 550 gün değerlendirme toplantısın az da olsa yaptıklarını anlatmasını beklerken “cek”, “cak” ile biten cümleler duyduklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “Şunu gördük ki Tunç Soyer’in tiyatral açıdan sahne performansı oldukça iyiydi. Ancak bir belediye başkanı icraatları açısından yine başarısız bir performans sergiledi. Aslında Tunç Soyer, bu sunumu yaparken kendisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu unutmuştu. 550 gününü değerlendiren bir belediye başkanından elbette ki şehrin temel sorunlarını bir bölümüne başladığını anlatmasını bekleyen İzmirliler, sahnede Tunç Soyer’in her zamanki klasik şovunu izledi. Bu sunumda şunu çok net bir şekilde gördük ki, Tunç Soyer’in öncelikleriyle İzmir’in ve İzmirlilerin öncelikleri ne yazık ki örtüşmüyor. İzmirliler trafiği, ulaşımı, kokuyu, altyapıyı, körfez temizliğini, kentsel dönüşümü, kültürparkın geleceğini yani kısacası İzmir’in sorunlarını ve çözümlerini konuşacak bir belediye başkanı beklerken maalesef bambaşka öncelikleri olan bir büyükşehir belediye başkanının sahne şovuyla karşılaştı” dedi.

“28 mandayla mozarellayı dünyaya tanıtmak bir hayal”

Değerlendirme toplantısının nerdeyse yarım saatini tarım politikalarına ayrıldığını söyleyen Hızal, Tunç Soyer’in tarım sorunlarını kökten çözüyor izlenimi oluşturmaya çalıştığına dikkat çekerek, “Aslında 550 günlük performansında sadece İzmir’in iki önemli tarihi mekanı olan Kadifekale ve Kültürpark’ta üretici pazarı adı altında ne üreticiye ne İzmirlilere hiçbir faydası olmayan pazarlar açtı. Kadifakele Pazarı’nın adeta sinek avladığını, İzmirlilerin buraya ilgi göstermediğini geçtiğimiz günlerde gözler önüne serdik. Toplam hibe ettiği 28 adet manda ile -ki bu mandalar da vaat edilen cinsten olmadığını biliyoruz- İzmir’de hayvancılığa destek verdiğini söyleyerek komik bir duruma düşmüştür. İzmir Mozzarellası’nı sadece 28 mandayla dünyaya duyurabileceğine inanacak kadar hayalperest bir belediye başkanını ilk kez görüyoruz” diye konuştu.

“başka bir tarım sadece KÖYKOOP için mi mümkün?”

Tunç Soyer’in ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganına gönderme yapan Hızal, “Hayvancılığın en yoğun olduğu ilçelerden biri olan Kiraz’da aylardır devam eden su sorununu çözemeyen Tunç Soyer’in sunumunda tarım ve hayvancılığı destekleyecek su göletleri yaptığını iddia etmesi gerçekten uzak bir yaklaşımın komik bir ürünüdür. Çünkü biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Nisan ayında görüşülen faaliyet raporunda tarım ve hayvancılığa yönelik 1 adet dahi göletin yapılmadığını biliyoruz. Başka bir tarımın mümkün olduğunu sıkça dile getiren Soyer, sadece bir kooperatifin kalkınmasından mı bahsediyordu? KÖYKOOP’un üyesi olmayan üreticilere de az da olsa destek veriyor mu çok merak ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Koku sorunu devam ediyor!”

Tunç Soyer’in 31 Mart seçimlerinde İzmir’deki koku problemini ortadan kaldıracağını iddia ettiği sözleri hatırlatan Hızal, “Maalesef ki 550 günlük süreç içerisinde bu sorunu ortadan kaldırmak adına hiçbir olumlu adım atmamıştır. Körfezde yüzme vaadinin bizlerce hayal olduğunu iddia eden Tunç Soyer, her sorunda olduğu gibi körfezin temizlenmesi konusunda da bilimsel gerçeklikten uzak bir projeyle karşımıza çıkıyor. Oysa ki biz, körfezdeki uzun yılların birikimi olan kirliliğin sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi olduğunu ve bu kirliliğin temizlenmesi için sirkülasyon kanallarının açılması gerektiğini biliyoruz. Soyer, hangi bilimsel rapora dayanarak bu kanalların açılması fikrinden vazgeçmiştir merak ediyoruz” dedi.

“Böyle giderse körfezde yüzmek ne yazık ki hayal”

Yağmursuyu ve kanalizasyon sistemlerinin ayrıştırılması konusunda da hiçbir adım atılmadığını vurgulayan Hızal, “Soyer, yakın dönemde yine ‘yakında ihaleye çıkacağız, tespitlerimizi yaptık’ gibi muğlak ifadeler kullanmıştır. Oysa biz biliyoruz ki bu konuda İzmir’in kaybedeceği bir günü bile yok. Çünkü toplam yapılması gereken hat uzunluğu yaklaşık 5.000 km olmasına karşın, maalesef Tunç Soyer döneminde bu çalışma 1 metre dahi yapılmamıştır! Bütün bunların yanında körfez temizliğinden bahsederken, Çernobil örneği vermesi ise şok edecek derecede manidardır. Sanırım burada kullandığı ifadelerde İzmirliye ‘Bir müddet İzmir’de yaşamayın, bu vesileyle körfez kirlenmez ve kendi kendini temizler’ demek istedi. Tunç Soyer’in söylemiyle evet, bizce yakın zamanda hatta bu şekilde giderse uzak gelecekte de körfezde yüzmek bir hayal olacak! Sadece bizler için değil, çocuklarımız hatta torunlarımız için de!” diye konuştu.

“Trafik sorunu her geçen gün artarak devam ediyor”

550 gün değerlendirme toplantısının kentteki en büyük problemlerden olan trafik açısından da hayal kırıklığı olduğunun altını çizen Hızal, “Yine kendisinin söz vermiş olduğu Basmane Meydanı, Karşıyaka İskele önü ve Alsancak Gar önünde trafiği rahatlatacak battı-çıktılar ile alternatif yollara dair hiçbir yatırımın yapılmadığını gördük. 550 gün sonrasında trafik sorununu gidermek adına Altınyol’da şerit yönünü değiştirmek ve şehrin birkaç noktasına, belirli saatlerde çekici hizmeti vermek dışında hiçbir çalışmasını göremedik. Oysaki trafik sorunu sadece Karşıyaka-Konak istikametinde değil, Yeşildere, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve şehrin birçok noktasında her geçen gün artarak devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Aziz Kocaoğlu’ndan bahsetmesini beklerdik”

Ulaşım ve otopark konusundaki eleştirilerini de dile getiren Hızal şöyle konuştu; “İzinleri 1,5 yıl önce çıkmış olan Buca Metrosu’nun kendi dönemi içerisinde kullanılmaya başlayacağını söyleyen Soyer, bu konuda finansmanıyla alakalı birkaç görüşmenin dışında hiçbir adım atmadı! Korkarız ki Buca Metrosu da İzmir’in diğer yatırımları gibi uzunca yıllar İzmirlilere eziyet olacak. Otopark meselesinde kapasiteyi 100.000 araca çıkaracağını söyleyen Soyer, 550 gün sonunda kendi projesi olmayan Karabağlar Selvili Otoparkı’nın sadece açılışını yapmıştır. Bu performansıyla İzmir’in otopark sorunu 30 yıl sonrasında ancak çözülür. İzmir’i bisiklet dostu bir şehir yapma hayalinden bahseden Soyer, yine şehri hayalciliğin kurbanı ederek, trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde şerit kapatarak bisiklet yolları yapma fikrinden bir an önce vazgeçmelidir. Bir belediye başkanı 550 gün gibi uzunca bir sürede sadece bir Köpek Rehabilitasyon ve Sahiplendirme Merkezi’nin temel atma törenine katılıyor ve bundan da övünüyor ise burada çok ciddi bir sorun var demektir.  Şu an İzmir’de ağır aksak da olsa devam eden Narlıdere Metrosu projesi, Mavişehir’deki opera binası, tamamlanan ve kendisinin sadece açılışında bulunduğu Harmandalı Katı Atık Bertaraf Tesisi’ndeki Biyogaz Tesisi gibi bazı yatırımlara biz biliyoruz ki, Tunç Soyer’in hiçbir katkısı yoktur. Bunların tamamı önceki dönem belediye başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’na aittir. Konuşmasında en azından bu şehirde iyisiyle kötüsüyle 15 yıl belediye başkanlığı görevini üstlenmiş Aziz Bey’den de bahsetmesini beklerdik. ”

“Soyer, hayal satmaya devam ediyor”

Soyer’in, kentin arka sokaklarındaki vatandaşlara hizmet götürme sözlerini hatırlatan Hızal, “550 günlük performansında suya yaklaşık yüzde 50 zam yaparak, Türkiye’nin en pahalı suyu unvanını kısa süreliğine kaptırdığı İstanbul’dan geri aldı. Yine ulaşımda 60 yaşa yüzde 60 ve genel itibariyle yüzde 45 zam yapan Soyer, İzmir’in ulaşım noktasındaki tek doğrusu olan 90 dakika uygulamasını da kaldırarak olumsuz anlamda kendisini tarihe yazdırmıştır. Sadece bu örnekler bile Tunç Soyer’in, aslında şehrin arka sıraları diye tabir ettiği bölgelerde yaşayan İzmirli hemşehrilerimizin yaşadığı gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha göstermiştir. Kısacası Tunç Soyer, 550 gününü değerlendirdiği programda yine İzmirlilere yaptıklarını değil, yapmayı planladığı bazı projelerden bahsederek bol miktarda -cek,-cak ifadeleriyle sahne performansına artı katmıştır. Yani Tunç Soyer, İzmir’e hayal satmaya devam ediyor” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.