AK Partili Hızal'dan Büyükşehir’e yağmur tepkisi! 'Körfezde yüzmekten bahsedemez!'

AK Partili Hızal'dan Büyükşehir’e yağmur tepkisi! 'Körfezde yüzmekten bahsedemez!'

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir’de altyapı sorunları ve su ile ilgili konuların tersine işlediğini belirtti.

İzmir'in birçok ilçesinde oluşan sel ve su baskını görüntülerinin sorumlusunun İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi olduğunu ifade ederek kentin hizmet alamamasını eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, “İzmir’de yağmur suyu ve kanalizasyon hatları 5 bin kilometre olması gerekirken ne yazık ki bu oran yüzde 10 bile değil. 18 aydır süregelen bu sorumsuz yönetim anlayışının ardından bile hala ihaleden, sorun tespitinden bahsedilebilmesi akıl alır bir tutum değildir” diye konuştu.

“Musluklarından su akmıyor ancak sokakları su içinde”

Kentin altyapı sorunlarının uzun yıllardır var olduğunu ancak yerel yönetimler tarafından müdahale edilmediğini söyleyen Hızal, “Tunç Soyer seçim sürecinde vaatleri bol keseden verirken musluklarından su içilebilir bir kentten bahsetti. Bugün kente şöyle bir baktığımızda musluklarından suyu içmeyi bırakın, kullanmak için bile akmıyor. Aslında Soyer, Çeşmeli bir vatandaşın sel anında söylediği bir cümleden çok güzel çıkarımlar elde edebilir. Çeşme’nin musluklarından su akmıyor ancak sokakları sular içinde… Yani İzmir’in su ile ilgili her şeyi tam tersine işliyor. Belediyenin vermesi gereken hizmet suyu musluktan vatandaşa ulaştırmakken, sokaklardan derelerden akarcasına vatandaş mağdur ediliyor” ifadelerini kullandı.

Körfezde yüzmekten bahsedemez!

Tunç Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yatırımları İzmirlinin refahı için değil, Soyer’in reklamlarına harcadıklarını dile getiren Hızal, “Bugün İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU’nun 10 Milyar TL’yi geçen bütçesini reklam ve PR çalışmaları yerine yatırıma ayırmış olsalardı, en azından elle tutulur, gözle görülür bir projeyi konuşuyor olurduk. Her yağmurda sokakların halini görünce somut bir konuyu konuşma gereği duyuyoruz. Var olmayan bir yatırımdan ne bizim ne de İzmirli hemşehrilerimizin haberi olmaması çok normal. İzmir’de bir koku probleminin olduğunu kendi ağzıyla ifade eden Tunç Soyer, henüz problemin kaynağını bile tespit edememişken, bize temiz bir çevreden ve körfezde yüzmekten bahsedemez!” dedi.

“18 ayda herkesin bildiği sorunları tespit etmeye çalışan belediye…”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu’nun açıklamalarına da yanıt veren Hızal, “Kentin kangreni haline gelen sorunları dile getirince Sayın Özuslu rahatsız olmuş. Bizim muhalefet anlayışımızda kentin menfaati ve refahını yükseltmek için sesini duyurmak, sorunların takipçisi olmak vardır. Siyasi amaçlar peşinde koşarak anlamsız eleştirilerde bulunmak bize göre değil. Sayın Özuslu açıklamasında sorunların tespit edildiğini ve ihale aşamasında olduklarını ifade etmiş. Görevlerinin 18. ayında herkesin bildiği sorunları tespit etmeye çalışmaları her ne kadar üzüntü verici olsa da umuyoruz ki kendilerince tespit ettikleri sorunlara çözüm için görev sürelerinin bitimine kadar bir adım atabilirler” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.