AK Partili Hızal'ın iddiaları üzerine Heval Savaş Kaya’ya zor sorular!

AK Partili Hızal'ın iddiaları üzerine Heval Savaş Kaya’ya zor sorular!

AK Partili Hızal’ın Haziran ayı İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis toplantısında gündeme getirdiği pazarlık iddiaları Can Radyo’da Deniz’le MedCezir programında ele alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Av. Özgür Hızal’ın İZBETON hakkındaki iddiaları üzerine İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın konuyu yargıya taşıyacağını söyleyip dava açmaması kafaları karıştırdı. İddialar üzerine dava açılmamasını bir şeylerin açığa çıkmasından mı korkuluyor şeklinde yorumlayan Deniz, İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’ya neden konunun yargıya taşınmadığını sordu.

AK Partili Özgür Hızal’ın, Haziran ayı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki "Tabiki eleştireceğiz. Biz İZBETON sermaye artırımı ya da borç almadan kar etsin istiyoruz. Kar etmiyorsunuz. Yatırım yapmazsanız borçlanırsınız. Yatırım yapıyoruz diye milleti kandırırsınız. Elinizde telefonla video, fotoğraf çekersiniz. Sonra gidersiniz farklı farklı bürolardan İZBETON’un iş yaptığı şirketlerin alacaklarıyla ilgili pazarlıklar yaparsınız." sözlerini aktaran Deniz;

sayistay-acikladi-izbeton-175-milyondan-fazla-zarar-etmis-251353.jpg

"Şimdi bu pazarlık neyin pazarlığı? Özgür Hızal neden bahsediyor bizler bilmiyoruz ama bu iddialar hakikaten dikkat çekici. 16 Haziran’daki bu meclisten sonra ne mi oldu? Özgür Hızal’ın bu iddialarına karşı İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya konuyu yargıya taşıyacaklarını açıklamıştı. CHP parti meclisi üyesi Rıfat Nalbantoğlu da bu pazarlık iddiasının yargıya taşınacağını açıklamıştı. Biz de bu konuyu araştırdığımızda Özgür Hızal’ın pazarlık iddiasına karşı herhangi bir davanın açılmadığını görüyoruz. Yani ortada dava yok. Şimdi soruyorum. Acaba Heval Savaş Kaya Özgür Hızal’a neden hala dava açmadı? Acaba kendisi de avukat olan Heval Savaş Kaya kendisini temsil edecek avukat mı bulamadı? Eğer öyleyse biz Can Radyo olarak kendisine gerekli hukuki desteği sağlamaya hazırız. Yoksa bir şeylerin açığa çıkmasından mı korkuluyor sorusu da aklımıza geliyor. Ortada haksız bir itham varsa bu pazarlık iddiaları neden hala yargıya taşınmadı? Ben bu iddiaları Heval Savaş Kaya’nın cevaplamasını istiyorum. Heval Savaş Kaya bu iddialara cevap verene kadar ya da neden hala yargıya taşımadığını açıklayana kadar bu mikrofondan sormaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.