AK Partili isimden belediye başkanına sert tepki!

AK Partili isimden belediye başkanına sert tepki!

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in engelli kaldırımı ile ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Ardahan'da bir kaldırım yapımı çalışması sırasında kaldırımın engelli kullanımına uygun olması gerektiğini söyleyen vatandaşa "Her yol bitti, engelli yolu kaldı" cevabını veren Belediye Başkanı Faruk Demir'e en sert tepki İzmir'den geldi. Uzun yıllardır siyasi çıkışlarının yanında engelli haklarına yönelik çalışmalarını da sürdüren AK Partili İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, sosyal medya hesabından Başkan Demir'i eleştirdi.

whatsapp-image-2022-07-18-at-13-28-07.jpeg

Baran, "Ardahan'ın CHP'li Belediye Başkanı Faruk Demir, şehrindeki kaldırım çalışmasında engelli yolu talebi için "Engellileri elinden tutup götürürüz, her yol bitti engelli yolu kaldı" gibi insan onurunu çiğneyen sözler kullanmış. Anlaşılan o ki Faruk Bey, bugününe elinden tutularak gelmiş, makamına başkaları tarafından oturtulmuş ki, insanın kendi işini kendi görmesi hak ve erdeminden nasibini almamış. Umarım bir gün siz de zihninizdeki engelleri aşar ve hayata başkalarının yardımıyla değil, kendi çabanızla devam edersiniz Faruk Bey. Zira biz milyonlarca onurlu engelli olarak öyle yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Partili Baran, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 yılında iktidara gelişimizden beri kamuda istihdamdan tutun da evde bakıma, eğitimde fırsat eşitliğinden tutun da anayasal haklara kadar engellilerimiz için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı çalışmalarını yapmaktayız. Biz bu anlayış ve tempoda çalışırken, engellileri dışlayan ve ötekileştiren zihniyet ise karşımızda durmaktadır. Vatandaşımız da bunu çok iyi görmektedir." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.