AK Partili kadınlar, Atatürk sergisini gezdi

AK Partili kadınlar, Atatürk sergisini gezdi

AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ ve yönetim kurulu üyeleri, Folkart Galeri’deki “Büyük Dahi Gazi Mustafa Kemal“ adlı sergiyi gezdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Binali Yıldırım tarafından geçtiğimiz ay açılan ve 420’den fazla eserin yer aldığı sergiyi inceleyen AK Partili kadınlar, tarihe yolculuk yaptı.

unnamed-(1)-349.jpg

Atatürk’ün ilk kez sergilenen fotoğrafları ve kullandığı özel eşyalarının yanı sıra Zübeyde Hanım, Fikriye Hanım ve Latife Hanım’ın özel eşyalarının da bulunduğu sergide, bilinmeyen birçok detayı gözlemleme fırsatı bulduklarını belirten Başkan Büyükdağ, “Tarihsel süreci detaylarıyla yansıtan sergide, geçmişe de yolculuk yapmış olduk. Sergide 150’ya yakın fotoğraf bulunurken, bazıları da ilk kez sergileniyor. Atatürk’ün fincanındaki telvesiyle birlikte son içtiği kahvesinden Kurtuluş savaşındaki silahına kadar birçok özel eşyası da sergide bulunuyor. Ayrıca Atatürk’ün ölmeden önce üzerinde olan gecelik, Time Dergisi’nin Atatürk'ü kapak yaptığı orijinal baskısı gibi nadide eserler de yer alıyor. Sergiyi incelerken Cumhuriyet’in hangi şartlarda kurulduğunu ve Kurtuluş Savaşı’nın ne kadar zorlu koşullarda kazanıldığını bir kez daha anlıyorsunuz. Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz” dedi.

unnamed-(3)-208.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.