AK Partili Kaya'dan 16 yeni okul müjdesi

AK Partili Kaya'dan 16 yeni okul müjdesi

Her gün başka bir ilçede düzenlediği programlarla sahadaki çalışmalarına devam eden AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya'nın önceki günkü durağı Konak ilçesi oldu.

Programına ilk olarak İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret ederek başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, esnaf camiasının temsilcileriyle toplantı yaptı. Buradaki programının ardından Güzelyalı'ya geçen Kaya, Güzelyalı Mahallesi Muhtarlığı'nda vatandaşlarla buluştu. Güzelyalı'nın ardından Çankaya ve Göztepe mahallelerinin muhtarlıklarına da ziyarette bulunan Kaya, Göztepe'de esnaflarla bira araya geldi.

img-8300.jpeg

Misak-ı Milli Ortaokulu'nda inşaat başlıyor

AK Partili Kaya, Göztepe ve Güzelyalı Mahalleleri ziyaretlerinde, vatandaşların depreme dayanıksız olmasından dolayı boşaltılan İzmir'in simge okullarından Misak-ı Milli Ortaokulu'nun yerine yapılacak yeni binanın hızlandırılması talepleri üzerine yetkililerle görüştü. Arsa ile ilgili oluşan problemin giderilmesini sağlayan Kaya, yatırım programında yer alan 24 derslikli Misak-ı Milli Ortaokulu inşaatının kısa sürede başlayarak hızlıca tamamlanacağını müjdeledi.

Kaya, "Arsa ile ilgili oluşmuş olan bir pürüz vardı, onun çözümü için bir formül bulundu. Konak Belediye Başkanı Sayın Abdül Batur'u da aradım, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz bir araya gelecekler. Belediyenin inşaat ruhsatını vermesiyle birlikte kısa zamanda ihale yapılacak, ardından yer teslimi yapılarak inşaat başlayacak. İnşallah önümüzdeki eğitim-öğretim yılına yetişecek" diye konuştu.

img-8303.jpeg

Konak'a 16 Yeni Okul

Konak'taki eğitim yatırımlarından da söz eden Kaya, son bir yılda yapımı tamamlanan, inşaatı devam eden, ihalesi yapılan ve yatırım programına alınan 16 okul olduğunu belirtti. Bunun dışında Hasan Sağlam Öğretmenevi'nin de yatırım programına alındığını belirten Kaya, "İzmir'imizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin daha güvenli, konforlu ve herkes için erişilebilir olma özelliği bulunan binalarda eğitim görmesini amaçlıyoruz.

Yeni okul binalarımız, depreme dayanıklı, modern, engelli erişimine uygun şekilde tasarlanıyor. Konak'a 16 yeni okul kazandırıyoruz. En büyük sorun arsa üretiminde yaşanıyor. Yerel yönetimlerin plansızlığı burada da karşımıza çıkıyor. Yeni okul yapacak arsa bulamıyoruz. Eski okulların yıkılarak yerinde yeniden inşa edilmesiyle derslik sayını artırıyoruz" açıklamasında bulundu.

img-8301.jpeg

CHP'li Soyer İzmir'in Kokusunu Çıkardı

Kaya, Göztepe ve Güzelyalı'da gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerinde vatandaşların yerel yönetimlere ilişkin fikirlerini dinledi. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Göztepe'nin ortasına foseptik çukuru kazdığını vurgulayan Kaya, "Yıl 2021, İzmir'in göbeği Göztepe ve Güzelyalı'da alt yapı ve kanalizasyon yok. CHP'li Soyer yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çağda vidanjör ve foseptik çukuru gibi ilkel yöntemlerle atık yönetimi yapmaya çalışıyor. Körfez'den gelen koku en çok Göztepe ve Güzelyalı'yı etkiliyor. Buna bir de alt yapısı olmayan sokaklardan yükselen koku ekleniyor. Resmen İzmir'in kokusunu çıkardılar. İnsanların dayanacak gücü kalmadı. Hemşehrilerimiz balkonlarında oturamaz, pencerelerini açamaz hale geldiler. Bu kadar vizyonsuzluk, bu kadar beceriksizlik olmaz" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.