AK Partili Kaya'dan İnciraltı açıklaması! 

AK Partili Kaya'dan İnciraltı açıklaması! 

AK Partili Kaya, planlama sürecinde olan İnciraltı'yla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'ya davet edildiğini duyurdu. 

Medya Ege- Yeniden planlanarak İzmir'e kazandırılmak istenen İnciraltı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Gelişmeyi açıklayan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'nin Ankara'ya davet edildiğini belirtti.

5b164a1beb10bb36c45a74b8.jpg

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Partili Kaya, "İnciraltı'nın, kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın, İzmir'e değer katacak biçimde planlanması yolundaki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.  Daha önce net bir şekilde belirtmiştik. Aynı Ege Turizm Planı'nda olduğu gibi, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bölgenin sınırları içerisindeki ilçe belediyesi olan Balçova Belediyesi planlama sürecinin içerisinde olacak. Süreç tamamen şeffaf, katılımcı bir anlayışla yürütülecek. Planlamayı gerçekleştirecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi'ni, görüş ve önerilerini sunmak üzere, önümüzdeki hafta bakanlıkta yapılacak toplantıya davet etti. İnciraltı, belediyelerimiz, oda-borsa-meslek kuruluşlarımız, STK'lar ve bölgedeki toprak sahiplerinin de içerisinde olduğu bir süreç ile planlanacak. Herkesin, her kurumun görüş ve önerilerine açık bir şekilde yürütülecek sürecin sonunda İzmir'imiz kazanacak" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.