AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN CHP’Lİ BEKO’YA SERT YANIT

AK PARTİLİ KIRKPINAR’DAN CHP’Lİ BEKO’YA SERT YANIT

AK Parti İzmir Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Yaşar Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun tarıma destek verilmediği yönündeki açıklamaları sert bir dille eleştirdi.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko’nun korona virüs sürecinde tarıma destek verilmediği yönündeki açıklamalarına AK Parti cephesinden ilk tepki AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar’dan geldi. Kırkpınar, “Uzmanlık alanı sendikacılık olan CHP’nin sayın vekili yerel seçimlerin ardından CHP’li belediyelerden işten çıkarılan işçilerin durumunu görmezden gelip, devlet ve millet olarak kenetlendiğimiz böylesi bir günde ülkemizin bel kemiği olan çiftçilerimize ve dolayısıyla tarım sektörüne destek verilmediğini belirterek şov peşinde olduğunu bir kez daha göstermiş oldu” dedi.
Çiftçiye ve tarıma verilen destekleri görmek isteyenlerin çiftçilerin arasına girmesi gerektiğini vurgulayan Kırkpınar, “Sendika sefası sürenler çiftçiyi ve tarımı bilmezler. Hükümetimizin ve bakanlığımızın tarıma ve çiftçiye verdiği desteği görmek isteyenler Ödemiş’te, Bergama’da, Bayındır’da, Kınık’ta ve Kiraz’da çiftçimizi ziyaret edip, verilen destekleri öğrenebilirler. Sırf eleştiri yapmak için yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanlış bir şekilde bilgilendirmek bunlar için olağan bir durum haline gelmiş” ifadelerini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ödenen desteklemelerin toplam miktarının 12,4 Milyar TL'ye ulaştığını da belirten Kırkpınar, “Toplam 22 Milyar TL olan tarımsal desteklerin %56'sı bu süreç içerisinde ödenmiş olacak.  2019 yılı 1'inci Dönem Buzağı Desteği kapsamında 81 ilde 701 bin 111 yetiştiricimize 1 milyar 434 milyon TL, Sürü Büyütme ve Yenileme Desteği kapsamında 80 ilde 71 bin 845 yetiştiricimize 187 milyon TL, Sertifikalı Tohum Üretim Desteklemeleri kapsamında 7 ilde 11 firmamıza 5 milyon TL'lik ödemeyi bugün saat 18.00'dan sonra TC Kimlik numaralarının son hanelerine göre ödenmeye başlandı.  2019 yılı 1'inci Dönem Buzağı Desteği ile Sürü Büyütme ve Yenileme desteği kapsamındaki ödemeler, TC Kimlik numaralarının son rakamı 0 olanlara ödenirken, son rakamı 2 olanlara 30 Nisan, 4 olanlara 8 Mayıs, 6 ve 8 olanlara ise 15 Mayıs'ta saat 18.00'dan sonra yapılacak” şeklinde konuştu. 
BİTKİSEL ÜRETİM GELİŞTİRİLECEK
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın yaz dönemi ekilişlerinde kesinti olmaması ve mümkün olan tüm işlenebilir arazilerde ekiliş yapmak için Bitkisel Üretimin Geliştirilmesi programını başlattığına da sözlerine ekleyen Kırkpınar, “Bakanlığımız bu proje ile ülkemiz için, hububat, baklagil ve yağlı tohumlu bitkiler gibi stratejik ürünlerde rekolte artışını sağlamayı, aynı zamanda üreticilerimizi bu dönemde üretime yönlendirmeyi, dolayısıyla da tarım arazilerinin etkin şekilde kullanılmasıyla tarımsal üretimin artırılmasını hedefliyor" şeklinde konuştu.
TOHUM BEDELİNİN YÜZDE 75'İ HİBE EDİLECEK
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından program doğrultusunda mevcut üretim alanlarına ilave yazlık ekiliş yapılabilecek alan ve ürün deseni bilgilerinin toplandığını vurgulayan Milletvekili Kırkpınar, "Uygulama ile bu alanlarda tohum bedelinin % 75'i hibe, % 25'i ise çiftçi katkısı ile karşılanacak" açıklamasını yaptı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.