AK Partili Kırkpınar’dan darbe savunucularına tepki

AK Partili Kırkpınar’dan darbe savunucularına tepki

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda HDP’li Milletvekili Garo Paylan’ın, “Metin Akpınar bir uyarı yapmıştır" sözlerine karşılık “Uyarı Yok. Talep var” diyerek tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, AK Parti'li Sadi Bilgiç Başkanlığı'nda, Trafik Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören yasa teklifini görüşmek üzere toplandı. Komisyonda Metin Akpınar ve Müjdat Gezen hakkında soruşturma başlatılması, iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında gerginliğe yol açtı.

Komisyonda, HDP'li Garo Paylan, bir televizyon kanalındaki sözleri nedeniyle Metin Akpınar'ın, Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla apar topar gözaltına alındığını belirterek, "O video bir demokrasi çağrısıdır. Metin Akpınar bir uyarı yapmıştır" dedi. 

Garo Paylan'ın sözlerine tepki gösteren AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, "Uyarı yok, talep var talep…" diyerek tepki gösterdi. Tartışmalar milletvekilleri arasında devam edince, Komisyon Başkanı Sadi Bilgiç toplantıya ara verdi. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, TBMM çatısı altında seçilmiş milletvekillerinin darbeyi ve darbe çağrısı yapanları savunmalarının doğru olmadığını belirterek, “Alenen Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret eden ve darbe yapılması talebinde bulunan sözde sanatçılar hakkında TBMM çatısı altında muhalefet partisinin milletvekilleri tarafından savunma yapılması Darbelere karşı her zaman dik duran bizler tarafından doğal olarak tepki ile karşılandı. Hiç kimse darbeleri meşrulaştıramaz ve darbeleri savunamaz” ifadelerini kullandı. 
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.