AK Partili Meclis Üyesi Hasan Ünal: İzin belgesi olmayan bir işletme kapatılmalıdır

AK Partili Meclis Üyesi Hasan Ünal: İzin belgesi olmayan bir işletme kapatılmalıdır

Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, Meclis Toplantısı’nda, yapı kullanma izin belgesi olmayan bir AVM’nin inşaat çalışmasını gündeme getirdi. Ünal, “Yapı kullanım izin belgesi olmayan bir işletme kapatılmalıdır” dedi.

MEDYA EGE – Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci oturumu, Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal’ın yönetiminde gerçekleştirildi. Bir AVM’nin, son günlerde tartışmalara konu olan plan tadilatı talebi İmar ve Hukuk komisyonlarının kararı doğrultusunda, mecliste oy birliği ile reddedildi.

Konuyla ilgili detaylı bilgi veren Karşıyaka Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hasan Ünal, söz konusu AVM’nin yapı kullanım izni olmamasına rağmen inşaat alanlarını büyüttüklerini söyleyerek, “Karşıyaka Yalı Mahallesi 26 bin 24 ada bir parselde bulunan AVM ile alakalı farklı problemlerde var. Belediyemizin ilgili müdürlüğüne yapılan müracaatla 27/12/2022 tarihinde 180 bin 249 metrekare tadilat ruhsatı düzenlenmiş ve bu tadilat sonucunda zeminle birinci katta, asma kat ilavesini içeren 220 bağımsız ofis ve işyeri onaylanmıştır. Ancak tadilat ruhsatına esas yapı kullanma izni verilmemiştir ve yapı kullanma izniyle alakalı da ilgili iş yerinin belediyemize herhangi bir başvurusu bulunmamaktadır. Dolayısıyla işletmenin şu anda yapı kullanma izni yoktur. Burası koskoca bir iş yeri. Hasan Ağa’nın bostan tarlası değil” dedi.

“İNŞAAT FAZLASI FARK 109 BİN METREKARE”

Ünal, Belediye yönetimine çağrıda bulunarak, Toplam 87 bin 727 metrekare arsa alanı olan yapının 080 emsalle olması gereken inşaat alanı 70 bin 181 metrekare. Şu anda ise 180 bin 091 metrekare inşaat alanı mevcuttur. Diğer bir deyişle emsal 2.05’e yükselmiştir. Meclisten, Büyükşehir’den alınan bir kararla değil, bir tadilat ruhsatıyla yükselmiş. Ancak bu tadilat ruhsatı sonucunda da herhangi bir yapı kullanma izni belgesi başvurusu yapılmamış ve alınmamıştır. Belge olmaksızın işletme devam ediyor. Aradaki inşaat fazlası fark ise 109 bin metrekare. Tüm bu veriler ışığında belediyemiz yönetimini ve sorumlu birimleri gereğini yapmaya davet ediyorum. Yapı kullanım izin belgesi olmayan bir işletme kapatılmalıdır. Bu yapıda ortaya çıkan belediyemizin fazla verdiği metrekarenin gerekçeleriyle alakalı da meclisimizi ve kamuoyunu bilgilendirmelidir” diye konuştu.

Bahçede yer alan bir işletmeye de 9 Ocak 2024 tarihinde 7 milyon 770 bin lira ceza kesildiğini belirten Ünal, “Bir ay içerisinde aykırılığın giderilmesi durumunda ise 3194 sayılı kanunun 42.maddesine istinaden cezada indirim yapılacağı ve cezanın 839 bin liraya düşürüleceği belirtilmiştir. Ancak ilgili işletme alınan encümen kararını yargıya taşımıştır. Şu anda da yargı süreci devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ünal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“AVM’nin kuzey cephesinde bir çadır var. Burayla alakalı da herhangi bir izni olmadığı söyleniyor. Kaldırılıp kaldırılmadığına dair bilgim yok. Bu konuyla alakalı ilgili birimler bilgilendirirse seviniriz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum