AK Partili Meclis Üyesinden sert açıklama

AK Partili Meclis Üyesinden sert açıklama

AK Parti Buca Belediyesi Meclis üyesi, Buca Belediyesi’nde başladığını belirttiği işten çıkarmalara ilişkin sosyal medya hesabından sert açıklama yaptı.

AK Parti Buca Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Meclis Üyesi Veli Balyemez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Buca Belediyesi’nde işten çıkarmaların başladığı haberini aldığını ifade etti. Meclis üyesi konuya ilişkin, belediyede işe gitmeden maaş aldığı iddia edilen ve kamuoyunda “Bankamatikçi” olarak nitelendirilen kişilerin işten çıkarılmasına karşı olmadıklarını, bu yöndeki uygulamayı doğru bir tedbir olarak gördüğünü kaydetti.Meclis üyesi, buna karşılık Buca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde görev yapan ve çöp toplama araçlarında çalışan emekçilerin işten çıkarılmaması gerektiğini vurguladı.

Belediye yönetimine söz konusu karardan dönülmesi çağrısında bulundu.Açıklamasında Buca Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Barış Özdemir’e yönelik çeşitli iddialarda da bulunan meclis üyesi, Özdemir'in geçmişte kendi iş yerini belediyeye kiraladığı ve eşinin belediyedeki çalışma durumuna ilişkin sorular yöneltti.Meclis üyesi sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Merhaba sevgili Bucalılar, sevgili Buca Belediyesi emekçileri. Bugün aldığım habere göre işten çıkarmalar başlamış. İşine gitmeyen, bankamatikçi dediğimiz kişilerin işten çıkarılmasına asla ve asla karşı değiliz. Bunun doğru bir tedbir ve eylem olduğuna inanıyorum.Lakin Buca Belediyesi Temizlik İşlerinde görevli, çöp arabalarının arkasında çalışan emekçi arkadaşların, yani emeğiyle geçinenlerin, işine gelip gidenlerin işten çıkarılmasını kesinlikle doğru bulmadığımı belirtmek istiyorum. Bu minvalde bu yanlıştan derhal dönülmesini buradan belediye başkanına ve mali hizmetler müdürüne tavsiye ediyorum.Keza sürece şuradan bakmak lazım: Buca Mali Hizmetler Müdürü Barış Özdemir, bu kadar hakka, hukuka ve liyakate inanan bir adamsan yıllarca, 4 yıl boyunca kendi iş yerini boş yere kiralatıp Üzümkent’ten dünya kadar para elde ettin. Orada hiçbir işlem tesis edilmedi. Keza senin eşin 1,5 yıldır Üzümkent’te çalışıyor mu, çalışmıyor muydu? Senin eşin de ‘bankamatikçi’ydi. Göreve gelmeden önce eşini işten çıkarttın mı, çıkartmadın mı?O yüzden kimse bize namus havarisi, ahlak havarisi falan kesilmesin. Herkes yerini, haddini lütfen bilsin. Emekçinin ekmeğiyle oynamayın ama ‘bankamatikçileri’ de belediyede barındırmayın. Takdiri kamuoyuna bırakıyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.