AK Partili Mısırlı, DİSK'e tepki gösterdi!

AK Partili Mısırlı, DİSK'e tepki gösterdi!

AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, Disk Güvenlik Sendikası Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamaya tepki gösterdi

DİSK'in 15-16 Ağustos tarihinde İBB meclisinde İZ ENERJİ'de çalışan  KHK'lı işçilerin haklarının iyileştirilmesine yönelik meclise önerge verdiğini ve meclisin oluruyla onaylandığını iddia ettiği WEB sitesindeki yazının  gerçeği yansıtmadığını dile getiren Mısırlı, DİSK'e tepki gösterdi.

Disk Güvenlik Sendikası Yönetim Kurulu tarafından resmi WEB sitesinde yapılan açıklamaya göre, 15 - 16 Ağustos tarihinde Büyükşehir'de yapılan meclis toplantısında KHK ile İZENERJİ şirketine geçiş yapan personellerin, 417 liralık gıda çeki, meclis oluruyla İZENERJİ Şirketi Yönetim Kurulu kararınca önümüzdeki haftaya alınarak, uygulamanın başlayacağı ve yönetim kurulu kararı çıktıktan sonra üyelerle paylaşılacağı iddia edildi.‘’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Fikret Mısırlı, KHK'lı personellerle ilgili kararın belirtilen tarihler arasında Büyükşehir Belediye toplantısında  DİSK tarafından alındığıyla ilgili WEB sitesindeki duyurunun gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, "Söz konusu kararı meclis gündemine dahi almadılar. Konu gündeme dahi gelmedi. DİSK Güvenlik Sendikası Yönetim Kurulu açıklamasının Büyükşehir'in Meclis Gündemine verdik dediği önerge meclis toplantımıza gelmedi. Dolayısıyla böyle bir oylama da yapılmadı" dedi.

16 Ağustos 2019 tarihinde Agora Antik Kentte yapılan Birleştirme Meclis Toplantısında da İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grubu adına söz alarak Başkan Tunç Soyer'e 375 ve 696 KHK'lı 4.500 işçinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yaptığı konuşmada, CHP'li bazı Meclis üyelerinin Grup Sözcüsünün olumsuz görüş beyan etmesine rağmen Başkan Soyer'e İZ Enerji AŞ yönetim kurulunun alacağı karar ile işçilerin haklarının iyileştirileceğine dair sözlerini hatırlatan Mısırlı, " Zira Başkan Tunç Soyer'in de konuyla ilgili mecliste yaptığı açıklamada, işçilerin haklarının iyileştirilmesine yönelik kararın İZ ENERJİ yönetim kurulu toplantısında ele alınacak olması nedeniyle meclis gündemine taşımadığı ifade edildi. Buna rağmen DİSK'in bu açıklaması, İZ Enerji AŞ ve Büyükşehir Belediye Başkanına yaranmak için kasıtlı bir algıdan ibarettir. Disk Güvenlik Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve şirketleri aracılığıyla işçi kardeşlerimizin hakları için mücadele edeceği yerde, Büyükşehir Meclisinde gündeme taşıdığım KHK'lı kardeşlerimizin özlük haklarını savunduğum noktada, yapılan atılımdan dolayı AK Parti olarak bizlere teşekkür etmesini beklerdim" diye konuştu.

"HEPİNİZ DEVLET GÜVENCESİ ALTINDASINIZ"

IZ ENERJİ'ye bağlı KHK mağduru isçilere seslenen Mısırlı, "İşçi kardeşlerimiz şunu bilmelidir ki, hepiniz devletimize bağlı kadrolu işçilerimizsiniz. Keyfi olarak işten çıkarılmalarınızın önüne geçmek ve hakkınızın sömürülmemesi için kadro konusu tüm işçilere yönelik hızla hayata geçirildi. Devletimizin yasal  güvencesindesiniz ve mağduriyetlerinizin giderilmesi yönünde hızlı atılan adım olan KHK ile yasal zemine kavuştunuz. Gerek DİSK gerekse başka bir kuruluş ve ya sendika, işçi haklarının düzenlenmesine yönelik kendine menfaatsel ve ya siyasi rant sağlayarak kimseye yaranmaya çalışmasın. Haklarınızla ilgili bazı aksaklıklar olabilir. Çalıştığınız kurumların  aksaklıkları giderme  yetkileri var. Buna rağmen kısa zamanda giderilmesi için hükümet olarak üzerimize düşen ne varsa gerek mecliste gerekse Büyükşehir Meclisinde gereğini yapacağız. 9 Eylül tarihinde Büyükşehir'de yapacağımız meclis toplantısında hepinizi aramızda görmek istiyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.