AK Partili Şahin'e CHPli Coşkuner'den tepki: Yüzsüz sizsiniz!

AK Partili Şahin'e CHPli Coşkuner'den tepki: Yüzsüz sizsiniz!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın ‘meşruiyet’ çıkışı sonrası AK Parti ve CHP arasında tırmanan gerilime CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner de katıldı.

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat ve AK Parti sözcüsü Ömer Çelik arasında başlayan gerilim İzmir'de CHP ve AK Parti cephesini bir kere daha karşı karşıya getirdi. CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, Mahir Polat'ın, 'meşruiyet' açıklamasını alıntılayarak, "Evet, ahlaki ve siyasi açıdan meşru değilsiniz. Yalanlarla, kurgu videolarla milleti kandırdınız. 1982 Anayasasının aldığı %91.37’lik kabul oyu, o anayasayı nasıl meşrulaştırmadıysa; sizde meşru değilsiniz" ifadelerine yer verdi.

Aslanoğlu'nun açıklamasına yanıt veren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin ise, "Yüzsüzlüğün tarifini soran olursa CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nu gösterin!" dedi.

ak-parti-il-baskan-yardimcisi-sefa-sahin-derman-olmak-yerine-dertten-besleniyorsunuz.webp

Şahin'e yanıt CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Sedredil Coşkuner'den geldi. Coşkuner açıklamasında, "Seçimlerin meşruiyetine gelince; meydanlarda gösterdiğiniz deep fake videoların gerçek olmadığını, "kıvrak zekalı" bir gencin ürünü olduğunu hem genel başkanın hem sözcüsü itiraf etti. Yani sahte videolarla seçmenin milli duygularını istismar ederek seçimi kazandınız" dedi.

chpli-coskunerden-baskan-tekine-sert-tepki-belediye-babasinin-mali-degil-h99453-b06b7.webp

CHP'li Coşkuner şunları aktardı; "Bak Sefa Şahin; 70 yaşında bir adam 18 yaşında bir genç kızla evlenebilir mi? Evlenir. Yasal olarak bir engel yok. Böyle bir evlilik yasaldır ama yasal olması meşru olduğu anlamına gelmez. Lakin, toplum böyle bir evliliği gerek yüksek sesle, gerek içten içe ayıplar. İşte burada "meşruiyet" kavramının önemi ortaya çıkar. Meşruiyet; bir eylemin sadece yasalara uygun olması değil, aynı zamanda yasaların sahibi olan toplumların ortak değerlerine, geleneklerine, ruhlarına uygun olmasıdır. Gerçi temsil ettiğin ortaçağ zihniyeti evlat edinilmiş kız çocuğuyla, 6 yaşındaki bebelerle nikahı meşru görüyor sana "meşruiyet" kavramını anlatmak ne kadar etkili olur bilmem. Seçimlerin meşruiyetine gelince; meydanlarda gösterdiğiniz deep fake videoların gerçek olmadığını, "kıvrak zekalı" bir gencin ürünü olduğunu hem genel başkanın hem sözcüsü itiraf etti. Yani sahte videolarla seçmenin milli duygularını istismar ederek seçimi kazandınız. Önceki Genel Başkanımız Sayın Baykal'a düzenlenen kaset komplosunun da internet ortamında yayınlaması talimatını veren yine senin genel başkanındı. Bir zamanlar yol arkadaşı olduğunuz fetöcüler, kumpas görüntülerini izleyip yayınlanması talimatını verirken onu da kaydetmişlerdi. Orada da parmağınız var yani. Hem bunları yapanların yöneticisi olacaksın hem de bizi yüzsüzlükle suçlayacaksın öyle mi? Sen de, senden kaç tane varsa, yüzsüz de sizsiniz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.