AK Partili Sürekli: 17 Ayda Bir Hükümet Değişiyor

AK Partili Sürekli: 17 Ayda Bir Hükümet Değişiyor

Mevcut anayasanın içinde vesayet ve darbe kalıntıları bulunduğunu ifade eden Sürekli, “Bu eski model anayasa ile Türkiye daha ne kadar hızlı yol alabilir?” dedi.

Hafta sonu mesaisine Bornova’da esnaf ve kahvehane ziyaretleriyle başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, meydanda bulunan esnaflarla kahvaltı yaparak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili detayları anlattı ve destek istedi. Bornova Meydanında “Siz sorun vekiliniz yanıtlasın” programında vatandaşların sorularını da cevaplayan Sürekli daha sonra STK ziyaretlerinde bulundu. Esnaf ziyaretlerine devam ederken AK Parti Bayraklı önceki dönem yönetim kurulu üyesi Adnan Çelik’in restoran işletmesinin açılışını gerçekleştiren Sürekli, programına Evka 3 Mahallesinde ev ziyaretleriyle devam etti. Buradaki programının ardından Çamdibi’nde Egeliler Derneği’ni ziyaret ederek “EVET” oyu isteyen Sürekli daha sonra Evlad-ı Fatihanlar Derneği’ni ziyaret etti. Sürekli, burada davul zurna ile coşkulu bir şekilde karşılandı. Sürekli, Pınarbaşı ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerinde ev ziyaretleriyle programını sürdürdü.

“BU ESKİ ANAYASA İLE…”
Anayasanın 1982 model olduğunu, içinde vesayet ve darbe kalıntıları bulunduğunu, yamalı bohçaya dönüştüğünü ifade eden Sürekli, "Türkiye büyüdü, 2002'de yerle bir olan Türkiye artık üç kat daha büyük. Bu eski model anayasa ile Türkiye bundan sonra ne kadar hızlı yol alabilir? Bu anayasa koalisyonların, ekonomik krizlerin, belirsizlik dönemlerinin anayasası, bu anayasa iki başlı yönetimin anayasası." diye konuştu.

“O GÜNLERE HASRET DUYANLAR VAR”
Sürekli, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile eski Başbakan Bülent Ecevit arasında yaşananları hatırlatarak, "Ecevit herkesi dolaştı. Ahmet Necdet Sezer’i mahkemeden aldı, Cumhurbaşkanı yaptı, ilk kendisi kavga etti. Anayasa kitabını fırlattı, o da ona hakaret etti, Türkiye'ye bedeli 192 milyar dolar oldu. Peki 192 milyar dolar eğer o krizden borçlara gitmeseydi ne olurdu? Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi tam 300 tane köprü yapılırdı. Trabzon'dan Erzincan'a kadar hızlı tren tamamen tünellerden geçerek yapılırdı, oradan da Sivas'a kadar devam ederdi. Geriye kalanı da bir Gümüşhane daha yapılırdı. Kızım dediği Tansu Çiller'le Süleyman Demirel'i hatırlayın. Hükümet kurma görevi bile vermedi. Bütün bu tartışmalar sonucu ne oldu? Millet zarar gördü, bankalar battı, borsa çöktü, döviz aldı başını gitti, faizler yükseldi, vatandaş fakirleşti. Sanırım bazı siyasiler o günleri özlüyor. O günlere hasret duyanlar bugün 'Hayır' diye bağırıyorlar" dedi.

Sürekli konuşmasında, yeni anayasayla yargının tarafsız ve bağımsız olacağını, yargıda çift başlılığın biteceğini, askeri, sivil yargı ayrımının ortadan kalkacağını, herkesin adalet önünde eşit olacağını vurguladı.

“17 AYDA BİR HÜKÜMET DEĞİŞİYOR”
Türkiye'nin artık bir saniye bile kaybedeme lüksü olmadığının altını çizen Sürekli, bu nedenle yeni sistemde seçimlerin 4 yıl yerine 5 yılda bir yapılacağını söyledi. Zayıf hükümetlerde ortalama 17 ayda bir hükümetin değiştiğini hatırlatan Sürekli, “Biri geliyor, yeni hükümet kuruluyor, bakanlar tebrikleri kabul ediyor, brifingler alıyor. Sonunda da bir bakıyor ki zaman dolmuş, vedalaşarak valizini topluyor." diye konuştu.

“HÜKÜMETLER BAŞLADIĞI İŞİ BİTİRECEK”
"İş nerede, proje nerede? Büyük projeleri kim hayata geçirecek? Hepsi başka bahara kalıyor" ifadesini kullanan Sürekli, şöyle devam etti:

"Diğer ülkelerle Türkiye'yi karşılaştıralım. Zengin, gelişmiş ülkelere bakalım. İngiltere 1950'den bu tarafa 67 yılda sadece 15 hükümet kurmuş, Almanya 15 hükümet kurmuş, Amerika 17 hükümet kurmuş, Fransa 11 hükümet kurmuş. Kaç senede, 67 senede. Ortalama 4,5-5 sene. Peki Türkiye ne yapmış 1950'den bu tarafa? Tam 48 hükümet kurmuş. Bir yerde 15, bir yerde 48. Bu ne anlama geliyor? Zayıf iktidarlarla Türkiye zaman kaybetmiş. Şimdi artık bu yeni sistemde bu zayıf iktidarlar dönemini geride bırakıyoruz. 5 senede bir seçim olacak. 5 sene boyunca da hükümet aynı kalacak, değişmeyecek. Hükümetler başladığı işi bitirecek.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.