AK Partili Sürekli’den 23 Nisan mesajı

AK Partili Sürekli’den 23 Nisan mesajı

AK Partili Sürekli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıl dönümünü, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının bayramını kutlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, mesajında; istiklal ve istikbal davasında milli iradenin dışında ve üzerinde hiç bir güç olamayacağının altını çizdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi; 23 Nisan 1920’de milli iradenin temsili, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulması ile ete kemiğe bürünmüştür. Hâkimiyetin millete teslim edildiği bu adım; destan yazılan bir istiklal harbinin ve Cumhuriyetin kuruluşunun en güçlü dayanağı olmuştur. O gün; bize bu vatanı, bayrağımızı ve Cumhuriyeti armağan eden irade; kayıtsız şartsız bugün de en büyük güvencemizdir. Bu emanete sahip çıkarken ve ülkemizin geleceğini örerken; milli iradenin dışında ve üzerinde hiçbir güç, hiçbir dayanak ve vesayet bizim rehberimiz olmamıştır, olmayacaktır. Gazi Meclisimiz; her koşulda darbecilere, hainlere ve vesayet odaklarına karşı kalkan olmuştur. Milli iradenin üstünlüğü ilkesinden ve demokrasi mücadelesinden taviz vermeden kararlı duruşunu korumuştur.’’

unnamed-794.jpg

Çocuklarımız yarınlarımız ve umudumuzdur…

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu tarihi, ülkemiz ve dünya çocuklarına hediye etmesinin çok anlamlı olduğunu belirten AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, mesajını şöyle sürdürdü; “Çocuklarımız, Cumhuriyeti ve milli hâkimiyeti tüm kökleri ve kazanımları ile geleceğe taşıyacak değerlerimizdir. Güçlü Türkiye hedefiyle verdiğimiz mücadeleyi büyütecek tomurcuklardır. Çocuklarımız, yarınlarımızdır, umudumuzdur. Milli değerlerimizi, birlik beraberliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü yarına taşıyacak olan onlardır. Bizlerin görevi bu bilinçte nesiller yetiştirmek, onların yüzlerini güldürmektir. Çünkü çocukların gülümsediği bir dünya, tüm yüzlerin gülümseyeceği bir geleceği vadetmektedir. Milletimizin iradesi ve çocuklarımızın ışığından aldığımız güçle; ülkemizin ve devletimizin bekası için çalışmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize şükranlarımızı sunuyorum. İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyorum. Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyor, bayramlarını gönülden kutluyorum.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.