AK Partili Sürekli'den 9 Eylül mesajı!

AK Partili Sürekli'den 9 Eylül mesajı!

Başkan Sürekli, mesajında 9 Eylül'ün ve İzmir'in kurtuluşunun taşıdığı beşeri ve coğrafi değerlerinden, eşsiz vatan sevgisi ve tarihi kahramanlıklarından yola çıkılarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. 5 Mayıs 1919'da İzmir'in işgali ile başlayan istiklal ve istikbal mücadelesinin yine İzmir'in kurtuluşu ile büyük bir zafere dönüşmüş olmasının manidar olduğuna dikkat çeken Başkan Sürekli, mesajında 9 Eylül'ün ve İzmir'in kurtuluşunun taşıdığı beşeri ve coğrafi değerlerinden, eşsiz vatan sevgisi ve tarihi kahramanlıklarından yola çıkılarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtuluş Savaşı'nın İzmir ile başlayıp İzmir'le nihayet bulması, taşıdığı değerlere ve önder kimliğine dayanır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk, İzmir'in kurtuluşunun ardından yaptığı bir konuşmada "Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha doğuya ilerlemişlerdir. İzmir’in işgali, bütün milletin kalbinde derin bir yara oluşturmuştur. Herkes İzmir için feryat ediyordu. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı.” sözleriyle, kentimizin bu misyonunun altını çarpıcı bir şekilde çizmiştir.

Kurtuluşun anahtarı olduğu gibi milli şuur ve ruhumuzu her koşulda ayakta tutan Türkiye Cumhuriyeti'nin inşasında, medeniyet yolculuğunda en önemli halkayı oluşturan İzmir'de yaşıyor olmak elbette büyük bir gururdur. Öyle ki İzmir, o gün hürriyet ve vatan aşkının ateşini yaktığı gibi vatanın bölünmez bütünlüğünü korumaya ve kahraman ecdadımızın emanetlerini büyük bir kararlılıkla taşımaya muktedirdir. İzmir'in ülkemizin büyüme ve gelişme hedeflerinde üstlendiği rol ve üretimini desteklemek ise bizlerin görevidir.

İzmir, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi "Sadece izmirlilerin değil 81 milyonun şehridir... Biz İzmir'i sadece Türkiye'nin değil, tüm gönül coğrafyamızın kalbi olarak görüyoruz. İzmir'de yanan meşale tüm coğrayamızı aydınlatan bir meşaledir. İzmir'in hudutları, fiziki koşulları ile izah edilemeyecek derinliktedir. İzmir tam manasıyla anne şehirdir..."

İzmir tarih boyu verdiğinin karşılığını almalıdır. Bu nedenle, şehrimizin hak ettiği kalkınma şartlarını oluşturmak, her alanda en hızlı ve kaliteli hizmeti alabilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Hesapsız ve kitapsız vatan sevgisiyle, bayrağına bağlılığı ve şanlı tarihimize sahip çıkışı ile her engeli aşacak ruhu taşıyan yiğit şehrimizin önünü açmak için çalışmaya devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi "BizBirizBeraberİzmiriz" ve biliyoruz ki İzmirli olmak ruhu terörle mücedeleden, ülkemizin gelişme hedeflerine ulaşmak için atacağımız her adımımızda gücümüze güç katmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde süren İzmir'in kurtuluşu ile nihayet bulan bu eşsiz zafer yürüyüşünün tüm kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Emanetleri canımız pahasına başımızın üzerindedir. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.