Ak Partili Sürekli'den Başkan Soyer'e sert tepki!

Ak Partili Sürekli'den Başkan Soyer'e sert tepki!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in "İzmir bayrağı" ve "İzmir parası" ile ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Medya Ege- Başkan Soyer’in daha önce gündeme getirdiği “İzmir Parası” olarak tanımlanan “İZCOİN” kararının ardından bu kez bayrak gündeme geldi. Soyer, turizmciler ve bazı akademisyenlerin de bulunduğu bir online toplantıda İzmir bayrağını anlattı.  Soyer, “Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800'lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir'in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız. Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir 'İzmir Parası' çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum. Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; 'Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir'i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim' dediler” ifadelerini kullandı.

Başkan Soyer'in bu açıkalamlarına tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli şunları söyledi;

“Soyer; ‘İzmir Bayrağı’ ve ‘İzmir Parası’ projeleriyle yine gündeme damgasını vurdu! Tartışma yaratacağını bilerek bunları söylemesi;ya bir akıl tutulmasını işaret ediyor ya da art niyet!İzmir,kurtuluş ve kuruluşun şehridir,ay yıldızlı bayrağımıza ayak bastırmayanların şehridir! İzmir’in vatanseverliğini, ülkesinin bölünmez bütünlüğü söz konusu ise neler yapabileceğini unutma gafletidir bu! Soyer; açıkladığı bölen, ayrıştıran projelerini gerçekleştirme hayalleri kursa da, önce İzmirliler buna müsaade etmeyecektir!”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.