AK Partili Sürekli'den, Başkan Soyer'e tepki! "İzmir’in sabrını zorluyorlar"

AK Partili Sürekli'den, Başkan Soyer'e tepki! "İzmir’in sabrını zorluyorlar"

İzmir Büyükşehir Belediyesi Konak Pasaport’ta bulunan tarihi iskelede tadilat ve bakım onarım çalışmalarına başlarken geçici süreyle yüzer bir iskele kurulumu yaptı.

Proje kapsamında Urla’da tarihi liman içinde İZDENİZ’in kullandığı yüzer iskele Pasaport’a yerleştirildi. O dönem de üzerinde “AGEMONNON-İZMİR” yazan yüzer iskelenin görüntüleri tepkilere neden oldu. Konunun bazı basın yayın organlarında yer almasının ardından ismin I. Dünya Savaşı'nda Akdeniz'de görev yapmış, Çanakkale Deniz Savaşı'na katılan “HMS Agamemnon” deniz zırhlısının ismini çağrıştırdığını ifade edildi. Aynı zamanda Yunan mitolojisinde Miken kralı olarak geçen Agamemnon Truva Savaşları’nı yöneten komutan olduğu için AK Parti'den tepki geldi. 

whatsapp-image-2021-01-10-at-08.41.20.jpeg

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan  AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “Tunç Soyer; yeni yaptığı iskeleye, binlerce yıl bir kara bulut gibi topraklarımız üzerinde dolaşan simge düşmanımızın; Yunan Kralı Agamemnon’un adını verirken ne düşündü acaba?  ‘Fikir neyse zikir de o’dur derler! Kurtuluşun şehri İzmir’in sabrını zorluyorlar” dedi.
whatsapp-image-2021-01-10-at-08.41.21.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.