Ak Partili Sürekli'den CHP'li Yücel'e hakim yanıtı

Ak Partili Sürekli'den CHP'li Yücel'e hakim yanıtı

Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hakkında soruşturma açılan Karşıyaka Hakimi ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e yanıt verdi.

Medya Ege- Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, hakkında soruşturma açılan Karşıyaka Hakimi ile ilgili açıklama yapan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'e resmi sosyal medya hesabı üzerinden yanıt verdi.  Başkan Sürekli yaptığı açıklamada şu cümlelere yer verdi;

1- Adaletin tesisinde; kanunlar kadar kanunları uygulayanların rolleri de önemlidir. Dolayısı ile bir hâkimin, bağımsızlık kadar tarafsız olma ilkesini hem mesleki hem de sosyal hayatında; bir madalyonun iki yüzü gibi taşıması gerekir.

2-Bir hâkimin doğal olarak tarafsız kabul edileceği düşünülmüş olsa da;16 Nisan 2017 Referandumu’nda; Anayasa’nın 9. maddesine tarafsızlık ilkesi eklenmiş; “Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız ve tarafsız mahkemelerce kullanılır” şeklinde düzenlenmiştir.

3-4 Mart’ta HSK tarafından kabul edilen ve 14 Mart 2019 tarihinde yürürlüğe giren “ Türk Yargı Etiği Bildirgesi”nde yer alan tarafsızlık ilkesi ise hâkim ve savcıların tarafsızlığını açıkça tanımlamış, kendilerini her türlü ayrımcı söylem ve davranıştan men etmiştir.

4-Sosyal medya başta olmak üzere; toplumu olumsuz etkileyecek ve amacını aşabilecek, tarafsızlıklarını sorgulatacak söylem ve davranışlardan men edilmişlerdir. Gündemdeki örneğimiz; ne yazık ki adalet sağlayan bir makam olarak bu güveni sarsmıştır.

5-Bir de bu meseleyi siyasi malzemeye dönüştürme girişimleri var ki; konu siyasallaştırılamayacak kadar hassastır. Bir yargı yetkilisinin tarafsızlık ihlaline ortak olmak anlamı taşır. Soruşturmaya gölge düşürür. Buradan siyasi bir rant değil, ancak siyasi bir taraflılık çıkar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.