AK Partili Sürekli'den İzmir Barosu'na sert tepki!

AK Partili Sürekli'den İzmir Barosu'na sert tepki!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Barosu'nun “23 Nisan Özel Yayını” olarak duyurduğu programa HDP’li bir ismi davet etmesine sert tepki gösterdi.

Medya Ege- AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir Barosu'na sert tepki gösterirken, "23 Nisan coşkusu, terörü meşrulaştırmaya çalışanların temsilcisinin katıldığı İzmir barosunun düzenlediği etkinlikle gölgelenemeyecektir. Bu birliktelik, ne bugünün ruhuna yakışmıştır ne milli değerlerine sonuna kadar sahip çıkan İzmir’i ne de İzmir barosunu yansıtmaktadır" açıklamasını yaptı. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 100. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları öncesi İzmir Barosu'nun düzenleyeceğini duyurduğu 23 Nisan Özel Yayını tartışmaları da beraberinde getirdi. Bugün yapılacak özel yayının konuklarından biri HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş olacak. Yayının diğer konukları ise İzmir Barosu Başkanı Av. Özkan Yücel ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağababa. Özel yayının konusu ise “Başkanlık Rejimi ve Parlamenter Sistem”.

ewmkwzoumauj8qg.jpg

AK Partili Sürekli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; 

"1-23 Nisan coşkusu, terörü meşrulaştırmaya çalışanların temsilcisinin katıldığı İzmir barosunun düzenlediği etkinlikle gölgelenemeyecektir. Bu birliktelik, ne bugünün ruhuna yakışmıştır ne milli değerlerine sonuna kadar sahip çıkan İzmir’i ne de İzmir barosunu yansıtmaktadır.

2- Milli iradenin ve egemenliğin ilan edildiği günün yıl dönümünde; yan yana gelerek bu bölücü etkinliğe imza atanlar; vatanın bölünmez bütünlüğünü tehdit edenler ile Cumhuriyet’in kurucusu olmakla övünenler ve hak savunucuları olunca; durumun vahameti büyümüştür.

3-Canını hiçe sayacak kadar vatanını seven İzmirli’lerin hak ve hukuk savunucuları bunlar olamaz! İzmir adliyesinin önünde teröre geçit vermemek için şehit düşen Fethi Sekin ve tüm şehitlerimizin kahramanlıklarını yok sayan İzmir Barosu yönetimini kınıyoruz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.