AK Partili Sürekli'den Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşlarına ziyaret!

AK Partili Sürekli'den Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşlarına ziyaret!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, teşkilat içi buluşmalarının yanı sıra İzmir'in dinamikleri ile de bir araya geliyor.

Sivil Toplum ve Meslek Kuruluşları temsilcilerini ziyaret eden Başkan Sürekli, İzmir Ticaret Odası, Mustekil Sanayici ve İş Adamları Derneği ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanları ile bir araya gelerek meslek sorunlarını ve İzmir'e ilişkin görüş ve önerilerini dinledi.

Ahilik Haftası’nın ilk gününde, bu örnek kültür ve geleneğin günümüz temsilcilerini özellikle ziyaret etmek istediğini belirten Başkan Sürekli,  İzmir esnaf ve sanatkârlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ve oda başkanları ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek “Ahilik Kültürü yüzyıllar önce emeği, üretimde dürüstlük ve eşit paylaşımı, güzel ahlak ve mesleki eğitimin önemini bir sisteme bağlamıştır. Hepimiz için bugün de yol gösterici bir teşkilatlanma modelidir. Bu haftanın ilk gününde bu geleneğin temsilcileri ile birlikte olmak benim için çok değerliydi.” diye konuştu.

unnamed-(4)-209.jpg

Sürekli, meslek teşkilatlanmaları ve Sivil Toplum Kuruluşlarının toplum devlet ilişkisinin köprüleri,  devlet ve milletin kaynaşmasının en önemli mevzileri olduğunu, faaliyetlerini sonuna kadar desteklediklerini belirttiği açıklamasında, konuyla ilgili görüşlerini şu sözlerle aktardı:

"Biz hiç seçimden seçime kapı çalan, sokağa inen bir siyaset anlayışında olmadık. Anbean insanımıza dokunduk, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin derdini dinledik, onlarla birlikte reform niteliğinde adımlar attık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'Çalıştıkça güçlendik, çalıştıkça ve başardıkça dinlendik.' Ayrımsız bir şekilde herkese el uzattık. Şimdi önemli bir süreçten daha geçiyoruz. Ve zihniyetimiz, yaklaşımımız aynı. STK ve Meslek Kuruluşlarımızla da her zaman birlikteyiz. İzmir'in ve temsil ettikleri kesimlerin sorunlarını bugüne kadar olduğu gibi el birliği ile çözeceğiz. " diye konuştu.

unnamed-(1)-491.jpg

STK'lar ile devlet arasındaki duvarı kaldırdık...

Şu ana kadar İzmir'in İESOB, İZTO, MÜSİAD gibi önemli meslek kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini, bu yapılarla istişarelerinin devam edeceğini söyleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, iş dünyasının ve üreten kesimin yanında olduklarını,  beklentilerini hızla karşılamak için çalıştıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Milletimizin birden çok rengini, ürün ve birikimini ortaya koyan sivil toplum kuruluşlarımızla kamu kurumlarımız el ele, omuz omuza. Aradaki duvarlar bizimle birlikte kalktı. Çünkü hepimizin amacı ve çabası, kamu yararı için. Bu nedenle her türlü desteği, teşviki sonuna kadar hak ediyorlar. Toplumun refahında katkısı olan,  çalışan, üreten tüm kesimleri ayrımsız kucaklar ve destekleriz. İş dünyamız, esnaf ve sanatkarlarımız da bu yapıların başında geliyor. Kendilerini ziyaret ettiğimizde de gördük ki iletişimimiz, karşılıklı itimadımız tam. Başta perakende sektöründe, vergi ve sosyal güvenlikte düzenleme yapılması olmak üzere bazı beklentiler var. Tüm bunların takipçisiyiz."

Esnafımız, dengenin ve gelişmenin kilididir…

STK ziyaretlerini değerlendirerek, İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu'yu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Sürekli, büyük marketlerin kontrolsüz ve denetimsiz işleyişini küçük esnafın lehine olması amacıyla sınırlandırarak, bazı yaptırımlar getirdiklerini söyleyerek “Esnaf ve sanatkarımız ekonomik ve sosyal hayatın denge unsuru, gelişimin kilididir. Yıllardır, önlerindeki engelleri ve uğradıkları haksızlıkları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Bağ-Kur ve SGK arasında, emeklilik koşullarının gösterdiği yıl ve kazanım farkının ortadan kaldırılması gerektiğini düşünüyoruz, bunun  için de mutlaka bir düzenleme yapılacak. Türkiye'de 3 binin üzerindeki odaya bağlı 1 milyon 800 bine yakın esnaf ve sanatkâr var, aileleriyle birlikte 8-10 milyonluk bir toplum kesimini oluşturuyorlar. Esnaf sanatkarımız, vatansever olduğu gibi sabır sebatta ve ahlakta örnek, üretkenlikte benzersizdir. Ülkemizin her noktada kilit taşıdır. Bu nedenle de Büyük Türkiye hedefimizde en değerli yol arkadaşlarımızdır. Onlar için bugüne kadar pek çok adım attık. Esnaf kredilerinin faiz oranını yüzde 47'den, yüzde 4-5 ile yüzde sıfır seviyesine kadar indirdik, faiz süspansiyonunu yüzde 20'den, yüzde 50 ile yüzde 100 arasına çıkararak faiz yükü altında ezilmenizin önüne geçtik. . Şu anda esnaf ve sanatlarımız 200 bin lira ile 500 bin lira arasında kredi kullanabilmektedir. Esnaf ve sanatkarımızın tüm kazancını bankaya vereceği değil, işine kullanabileceği bir imkan ortaya çıkardık. Vergi düzenlemelerini onların lehine yaptık. Küçük sanayi sitelerinin inşasında TOKİ'yi etkin olarak kullanmaya başladık. Meslek kollarının yeniden belirlenmesinden sicil affına, taşınır rehininden, ahilik sandığının kuruluşuna, enerji desteğinden yeni iş yerlerine prim desteğine kadar pek çok düzenlemeyi hayata geçirdik. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Ancak ruhsat ve denetimde yerel yönetimlerin de sorumluluk ve yetkileri var. Bu konulardaki sorunlarda da işbirliği ve çözüm ortaklığına hazırız. Güçlenen bir esnaf yapısı ve yaşanabilir bir İzmir için birlikte çalışacağız." diye konuştu.

unnamed-(3)-297.jpg

"Ahilik Haftası" mesajı

Başkan Sürekli, Ahilik Haftası'na girerken İzmir'in 'Ahi' temsilcileriyle bir araya gelmekten mutlu olduğunu belirterek, Ahilik geleneğinin temsilcisi olan tüm esnaf sanatkarların haftalarını da kutlayarak şu ifadelere yer verdi:

"Ahilik, sadece çalışmayı ibadet sayan bir anlayış değildir. Kökleri 8. yüzyıla dayanan ve büyük Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda dahi rol oynayan önemli bir teşkilatlanmadır.  Sanat, ticaret ve iş hayatımızda kaliteli ve standart üretimin, müşteri memnuniyetinin, mesleki eğitimin önemini vurgulayan, sosyal ve kültürel hayatımızda cömertliği, dürüstlüğü, kardeşliği bizlere öğütleyen bu gelenek, geçmişimizin gurur kaynağıdır ve  büyük bir dönüşüm içinde olan ülkemizin ilerleyişinde de yol göstericidir. Bizim 18 yıllık iktidarımızın da güç kaynaklarından biridir ve şiarı ışığımızdır. Bu muazzam geleneğin üye ve temsilcilerinin Ahilik Haftası'nı canı gönülden kutluyorum. Hepsine hayırlı ve bol kazançlar diliyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.