AK Partili vekillere Balkan kanaat önderinden destek

AK Partili vekillere Balkan kanaat önderinden destek

Kosova’dan İzmir’e Ak Parti’ye destek için geldiğini belirten Hacı İlyas Uka, Ak Parti İzmir Milletvekili Adaylarından Bilal Doğan ve Emre Cemil Ayvalı için de destek istedi.

Balkan işadamı ve kanaat önderi Hacı İlyas Uka, İzmir’den Balkan göçmenlerine seslendi “Türkiye’de istikrar Balkanlar da istikrardır. Birliğinizi beraberliğinizi daha da güçlendirin,  ülkenizi kuşatmaya çalışanlarına fırsat vermeyin” dedi. 

Hacı İlyas Uka beraberinde Ak Parti İzmir 1. bölge milletvekili adaylarından Bilal Doğan ve Emre Cemil Ayvalı ile birlikte merkezi Buca’da bulunan  Balkan Göçmen Kanatlar ve Civar Köyler Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Enver Sevim Yaman, Bilal Doğan’ı hem iş dünyasından hem çalışmalarından dolayı uzun süredir tanıdığını ve güvendiğini, Doğan’ın eşinin de yakın zamanda Balkanlardan göç ettiğini belirterek, “İzmir’i ve bizleri iyi tanıyan damadımız Doğan’a meclise gittiğinde kolayca ulaşabileceğiz, bu yüzden seçimlerde var gücümüzle destek vereceğiz. Emre Cemil Ayvalı’da bizim için  çok değerlidir. Evladımızdır, iki adayımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Türkiye büyük bir coğrafyanın sesidir

Kosovalı iş insanı ve Balkanların kanaat önderi olarak da bilinen Hacı İlyas Uka ise yalnızca seçimler için Türkiye’ye geldiğini belirterek, “İslam dünyası için bu seçim çok önemli. İslam dünyasının içinde bulunduğu kuşatmadan kurtulmasının tek yolu Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden seçilmesi, Türkiye’de siyasi istikrarın devam etmesidir” dedi.

Avrupa’nın son yıllarda farklı amaçlarla Türkiye’ye odaklandığını, amaçlarının kendi çıkarları doğrultusunda ülkeyi yapılandırmak, siyasetini dizayn etmek olduğunu belirterek “ bunun için sevgili kardeşlerim seçime gidiyorsunuz şimdi, Allah yardımcınız olsun, unutmayın Recep Tayyip Erdoğan’a destek verin. Bu destek bir partiye verilen destek değildir, ülkenin geleceğini sigortalamaktır, milletin birliğini beraberliğini korumaktır. Biz Balkan ülkelerine nefes aldırmaktır. İslam coğrafyasını canlı ve kararlı kılmaktır. Emre Cemil bizim çocuğumuz pırlanta gibi, Bilal bizim damadımız, inşallah oylarınızı Bilal’e ve genç Cemil kardeşimize verirsiniz” şeklinde konuştu.

Doğan:  Özümüz bir gücümüz bir olmalı

Milletvekili adayı Bilal Doğan ise, “Mazlumların anavatanı olan Türkiye’yi bertaraf edebilmek için  emperyalist güçler büyük bir oyun içerisine girdiler, 15 Temmuz’da denediler başaramadılar, şimdi de seçim öncesi ekonomiyi kargaşaya sokmak için uğraşıyorlar ama inşallah biz bu oyunu yine bozacağız” dedi.  Bu güçlere en iyi cevabın 24 Haziran’da verileceğini söyleyen Doğan, şöyle devam etti: “Eğer Türkiye güçlü olursa, Arnavutluk’taki, Kosova’daki, Saraybosna’daki, Makedonya’daki kardeşlerimiz de güçlü olur. Bu nedenle Türkiye’nin güçlü olabilmesi için 24 Haziran’da reisimize partimize sahip çıkmamız gerekiyor. Özümüz bir gücümüz bir olmalı.” 

‘Meclis'te bir temsilciniz olacağım'

Toplantıda konuşan  Ak Parti’nin genç milletvekili adayı Emre Cemil Ayvalı ise kendisinin de bir Balkan göçmeni olduğunu söyledi. Seçilmesi halinde mecliste Balkan göçmenlerinin bir temsilcisi olacağını belirten Ayvalı, Balkan göçmenlerinin sorunlarını, isteklerini ve çözümlerini çok iyi bildiğini ve bunun için var gücüyle çalışacağını ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.