AK Partili Yıldırım: “Bu çile hangi baharda bitecek?”

AK Partili Yıldırım: “Bu çile hangi baharda bitecek?”

AK Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım’dan tramvay ve trafik çıkışı

Ak Parti Konak İlçe Başkanı Temel Yıldırım, aylardır devam eden tramvay çalışmalarına, ona eklenen İZSU kazılarına ve yolaçtığı trafik çilesine sert tepki gösterdi. Çağdışı bir proje yüzünden İzmir’in kalbinin delik deşik edildiğini, atardamarlarının kesildiğini ifade eden Yıldırım, trafik sorununun artık vatandaşın ruh sağlığını etkilemeye başladığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalar başladığında bilboardlara yaptığı tanıtımlarda Konak tramvayının 2017’nin sonbaharında biteceğini ilan ettiğini söyleyen Yıldırım, “Sonbahar geçti, çile devam ediyor. Bu ucube proje hangi baharda bitecek? Konak’ta hayat ne zaman normale dönecek?” diye sordu.

fc189773-7f19-499a-92f0-1935caeefff3.jpg

TRAMVAY ÇÖZÜM DEĞİL SORUN OLDU

Tramvay projesine baştan karşı çıktıklarını dile getiren Yıldırım, bu projenin şehrin trafik sorununun çözümüne herhangi bir katkısını  olmayacağı gibi, sıkıntıları daha da artıracağını iddia etti. “Trafiğe çözüm için ürettiğiniz projenin ya yeni yollar, güzergahlar, alt ve üst geçitlerle trafik akışının önündeki engelleri kaldırmalı ya da trafikteki araç sayısını azaltacak bir fonksiyonu olmalı” diyen Yıldırım, tramvayın bu iki şıktan hiçbirini karşılamadığını vurguladı. Aksine, tramvay nedeniyle daraltılan caddelerin, kapatılan yolların şehrin merkezindeki trafik yoğunluğunu içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirten Yıldırım, “Nerden çıktığı belli olmayan bu proje ile İzmir’in kaynakları heba edilmiştir” dedi.

TRAFİK ÇİLESİ İŞKENCEYE DÖNÜŞTÜ

Konak’ın son yıllarda adeta yap boz tahtasına dönüştüğünü söyleye  Yıldırım, “Erken kalkan biryerleri kazıyor. Şehrin kalbi köstebek yuvasına döndü. Tramvay belası ile şehrin şah damarını kestiler. Hergün bir cadde trafiğe kapanıyor. Güzergahlar değişiyor. Trafik, çile olmaktan çıktı, işkenceye dönüştü. Hükümetimizin, Sayın Başbakanımızın İzmir’e kazandırdığı Konak Tüneli olmasa, şehrin merkezine ulaşmak neredeyse imkansız. Alsancak’tan Konak’a yürüyerek 15 dakikalık mesafeyi araçla 1 saatte gidemiyorsunuz. Bu mudur çağdaş yönetim anlayışı? Yol yok, otopark yok, alt geçit, üst geçit yok. Dert var, çile var, zaman kaybı, yakıt kaybı var” diye konuştu.

KONAK’I YÖNETENLER NEDEN SUSKUN?

Konak’ın geleceği karartılırken, İlçenin yerel yönetim sorumlusu olan Konak Belediyesi’nden “çıt” çıkmadığını vurgulayan Yıldırım, “Konak Belediyesi’nin yönetenler, ‘Sorumluluk bizde değil’ deyip işin içinden sıyrılamazlar. Bu ayıptan, trafik keşmekeşinden Büyükşehir Belediyesi kadar siz de sorumlusunuz. Sizin ilçenize ihanet edilirken sesinizi nasıl çıkarmazsınız? Tramvaya neden itiraz etmediniz? Büyükşehir’i de partiliniz yönetmiyor mu? Eğer gücünüz yetmiyorsa gelin birlikte mücadele edelim. Gerekirse ortak eylemler yapalım. Bu şehrin kalbini, ‘ben yaptım oldu’ zihniyetine, çağdışı projelerle yaşanmaz hale getirenlere karşı mücadele edelim. Konak’ın hakkını savunmak için elimizi değil gövdemizi taşın altına koymaya hazırız. Siz de hazır mısınız?’ diye sordu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.