AK Parti'li Yüksel: "Gönülleri fethetmeye devam edeceğiz"

AK Parti'li Yüksel: "Gönülleri fethetmeye devam edeceğiz"

Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Ak Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, “Mekke’nin fethi gönüllerin de fethidir” diye konuştu

 

AK Parti Menemen İlçe Başkanı Muzaffer Sıtkı Yüksel, Mekke’nin Fethi’nin 1388’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Yüksel mesajında Mekke’nin fethiyle birlikte İslam’ın gönülleri fethetme sürecinin de başladığını hatırlatarak, “Üzerinden yüzyıllar geçmesine rağmen, Mekke'nin fethi dinlerini sadece Allah'a adayan ve Allah'a iman ve ibadet ettikleri için yurtlarından ayrılmak zorunda bırakılan Peygamber Efendimiz ve ashabına Allah'ın en büyük hediyesi ve lütfu olmakla birlikte o güzel peygamberin ve ashabının gönülleri de beraberinde fethettiği güzel bir olaydır” diye konuştu.

“Çıkarılacak çok ders var”

Yüksel, İslamiyet'in merkezi olan Mekke’nin, fetihle birlikte gerçek hüviyetine kavuştuğunu da belirterek, “Mekke bundan tam 1388 yıl önce şirkten ve putperestlikten arınarak manevi bir şehir olma özelliğine kavuşmuştur. Tevhid inancı hakimiyetini ilan etmiştir. Bu fetihten sonra diğer fetihler arka arkaya gelmiş ve İslam, üç kıtaya hızla yayılmaya başlamıştır. Mekke'nin fethi zaferinden hem idareciler hem de yönetilenler olarak çıkarılacak çok dersler vardır. Bu anlamda, birçok güzellikleri hatırlatan bu tür gelişmeleri vesile kılarak, gönülleri fethetmeye, gönlümüzü yeni fetihlere açmaya devam ediyoruz. Bizler de her zaman vurguladığımız gibi kuruluş ve kurtuluşun şehri olan İzmir ve Menemen’e hizmet etmekle birlikte gönülleri fethetmenin arzusuyla vatandaşlarımıza hizmet etmeyi sürdürüyoruz. Birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu zamanda, Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Bu vesile ile Mekke'nin fethinin yıl dönümünü büyük bir sevinçle kutluyor, güzelliklere ilham olmasını diliyorum” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.