AK Partililer lokum ve kahve ile 'İmar Barışı'nı anlatacak

AK Partililer lokum ve kahve ile 'İmar Barışı'nı anlatacak

AK Parti’nin seçimde en önemli kozu olan ‘İmar Barışı’nı vatandaşlara anlatabilmek için ev ev gezerek lokum ve kahve dağıtacak…

Kamuoyunda "İmar Barışı" olarak bilinen, 13 milyon konutun imar ve iskân sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için başvurular, e-Devlet üzerinden alınmaya başlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca vatandaşın devletle ihtilaflı durumunun ortadan kaldırılması, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırılması hedefleniyor. Düzenleme 31 Aralık 2017 tarihinden önceki ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı yapılmış kırsal ve kentsel alanlardaki tüm yapıları kapsayacak.

İZMİR’DE HEDEF 400 BİN

AK Parti İzmir İl Başkanlığı’da, ‘İmar Barışı’nı vatandaşlara anlatmak için milletvekilleri ve partililer ev ev gezerek kahve ve lokum dağıtacak. Yaklaşık 400 bin kişiye ulaşmak hedefiyle yola çıkan AK Parti İl Başkanlığı, seçimlere günler kala yoğun bir mesai harcayacak.

Öte yandan uzun zamandır beklen ‘İmar Barışı’nın hayata geçirilmesi sonrası belediyelerin yaklaşık 235 milyar TL(eski para ile 235 Katrilyon) alacağının silineceği ve bu nedenle hizmette aksamaların olacağı iddia edilmişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.