AK Parti'ye Yakın Yazar: Yüzde 54 Hayır Diyor

AK Parti'ye Yakın Yazar: Yüzde 54 Hayır Diyor

Abdulkadir Selvi: Bakanlar, 'AK Parti, AK Parti seçmenini ikna etmeli' diyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, AKP içindeki referandum tartışmalarını bugünkü köşesine taşıdı.
Başbakan Binali Yıldırım, referandum stratejisini tartışmak üzere bakanlarla, Gölbaşı’ndaki Vilayetler Evi’nde akşam yemeğinde bir araya geldiğini söyleyen Selvi "Mevcut tablo masaya yatırılıyor. Öyle yüzde 60-70 oranları havada uçuşmuyor. Tam aksine gerçekçi tahliller yapılıyor. Hatta biraz endişeli ve kaygılı bir hava esiyor. “Referandum garanti değil. Çok iyi bir kampanya yürütmemiz lazım” deniliyor" diyor. 

AKP SEÇMENİNİ YÜZDE 9'U BAŞKANLIĞA KARŞI 
"AKP’nin oy oranı yüzde 49. Referandumda bunun yüzde 40’ının oy vermesini beklememiz lazım" diyen Selvi, toplantıda "Türkiye beka sorunu yaşanmasın diye AK Parti’ye oy veren bir kesim var. Bunların oranı yüzde 9’a ulaşıyor. Bunlar, başkanlık sistemine karşılar diyorlar" değerlendirmesine işaret ediyor.
Bakanların AKP’ye oy veren ama başkanlık sistemine karşı olanlara yönelik olarak çalışma yapılmasını istediğini kaydeden Selvi, "Bu durumda referanduma gidilirken evet cephesinin yüzde 46 seviyesinde olduğu tespiti yapılıyor. Kürt oylarını kazanmaya yönelik olarak ayrı bir strateji oluşturulması öneriliyor." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.