AKADEMİ-DE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

AKADEMİ-DE EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinin gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenen AKADEMİ-DE eğitimleri, başladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin akademik ve idari personelinin gelişimini sağlamak amacıyla düzenlenen AKADEMİ-DE eğitimleri, başladı. DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, program sayesinde üniversitenin akademik bilinirliğinin artacağını söyledi. 

Dokuz Eylül Üniversitesi Akademik ve Kişisel Gelişimi Destekleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (AKADEMİ-DE) ile Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) işbirliğinde düzenlenen AKADEMİ-DE Temel Eğitim Becerileri Programı başladı. Eğiticilerin eğitimi, proje yazma, makale yazma ve yayınlama yönetimleri ile liderlik konularında verilecek eğitimler, Mayıs 2017’ye kadar devam edecek. DESEM 75. Yıl Amfisinde başlayan programın açılışında konuşan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Banu Esra Aslanertik, program sayesinde üniversitenin akademik bilinirliği artacağını söyledi. 

Genç akademisyenler başta olmak üzere her yaşta akademisyenin eğitim almasının önemli olduğunu belirten Aslanertik, “Günü yakalamak, gündemden haberdar olmak ve kendimizi bunlara adapte edebilmek son derece önemli çünkü bu, öğrenciye aktaracağınız konu sayısını da artırıyor” dedi. 

ETKİ DEĞİRİ YÜKSEK YAYINLAR

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman’ın rektör adaylık döneminde, dünyadaki üniversite sıralamalarıyla ilgili bilgi verdiğini aktaran Aslanertik, “Rektör hocamız o dönemde; üniversitemizin sıralamalarda daha yukarıda olması gerektiğini, kendisinin de bunun için çalışacağını söylemişti. Gerçekten de üniversitemiz, bilimsel olarak hak ettiği yerde değil; çok daha üst sıralara çıkmak zorunda. Ancak bu sadece bir alanda kendini geliştirmekle olmuyor” diye konuştu. 

Bu sıralamaları etkileyen birçok faktör bulunduğunu aktaran Aslanertik, “Örneğin makale yazma konusunda üniversitemizin geri kalmadığını görüyoruz ancak daha iyi olmamız gereken nokta yayınlarımıza yapılan atıflar. Sıralamalara baktığımız da üniversitenin akademik bilinirliği ile atıf etki değerlerinin önemli olduğunu görüyoruz. Yan sıralama, bir değişkene bağlı değil. Biz kendimizi birçok noktada geliştirmek; etki değeri yüksek ve çok atıf alabilen yayınlar yapmak durumundayız” dedi. Konuşmanın ardından DEÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. Berna Musal, ‘Yetişkinlerin Öğrenme İlkeleri, Eğitimde İletişim İlkeleri, Olumlu Eğitim Ortamı Sağlama’ başlıklı eğitim verdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.