Akademisyenlerin Yargılanmasında Savcı Tahliye İstedi

Akademisyenlerin Yargılanmasında Savcı Tahliye İstedi

"Bu suça ortak olmayacağız" isimli bildiriye imza attıkları için tutuklanan 4 akademisyen hakkında savcı önce tutukluluğun devamına karar verilmesini istedi. Verilen 15 dakikanın ardından savcı akademisyenlerin tahliye edilmesini istedi.

Savaş karşıtı bir bildiriye imzacı oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemede haklarında tutuklanma kararı verilen akademisyenlerin yargılandığı davada savcı tahliye kararı verilmesini istedi. Mahkeme talebi kabul etti ve akademisyenler tahliye edildi.

Esra Mungan, Meral Camcı, Kıvanç Ersoy ve Muzaffer Kaya isimli akademisyenler geçtiğimiz haftalarda "Bu suça ortak olmayacağız" isimli bildiriye imza attıkları için polis tarafından gözaltına alınarak karakola götürülmüş ardından mahkemeye sevk edilmişlerdi. 40 gün tutuklu kalan akademisyenlerin çıkarıldıkları mahkemede savcı haklarında tahliye istedi.

Önce tutukluluk sonra tahliye istedi

Çıkarıldıkları ilk duruşmada ifade veren akademisyenlerin ardından söz verilen duruşma savcısı önce davanın durdurularak Adalet Bakanlığı'ndan izin alınmasını istedi ve sanıkların kaçma şüphesi bulunduğunu söyleyerek tutukluluğun devam etmesi talebinde bulundu. Savcının talebinin ardından duruşmaya 15 dakika ara verildi.

15 dakikalık aranın ardından savcı tekrar söz alarak, TCK 301. madde çerçevesinde kalma ihtimali ile davanın durdurulması talebini yineledi. Ancak bu sefer, dosyanın bu şekilde karar verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'ndan geç gelebileceği ihtimali nedeniyle akademisyenlerin mağdur edilebileceği nedeniyle tahliye istedi.

Savcının tahliye talebi üzerine mahkeme talebi kabul ederek akademisyenleri tahliye etti

Can Dündar, Erdem Gül ve diplomatlar katıldı

İstanbul Adalet Sarayı'na bağlı 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan 4 akademisyenin duruşmasına tüm akademisyenler ve avukatları katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokratik Partisi Milletvekilleri de duruşmayı izlemek için mahkemeye geldiler.  Öte yandan yargılanmaları devam eden Can Dündar ve Erdem Gül de duruşmayı takip etmek üzere mahkemeye geldiler. Dündar ve Gül'ün mahkemelerine katıldıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tepki gösterdiği bazı diplomatlar da davayı izlemek için mahkeme salonda yer aldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.