Akademisyenlerin Yeni Gözdesi “Ebookcentral”

Akademisyenlerin Yeni Gözdesi “Ebookcentral”

“Daha etkin bir araştırma süreci için; akademik çalışmalarınızda kütüphane kaynaklarını daha etkin kullanmak ister misiniz?” isimli seminer, Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Toplantı Salonu’nda  yapıldı.

Akademisyenlerin katıldığı etkinlik, “Tez Veritabanı ve Elektronik Kitap Veritabanı” olmak üzere iki oturumdan oluştu. Seminerin konuşmacısı Proquest Türkiye’nin teknik eğitmeni ve uzmanı Esen Dağdelen; Ege Üniversitesi Kütüphanesi’nin abone olduğu “ebookcentral” adı verilen veritabanının kullanımı, platformun kullanıcılara sağladığı kolaylıklar ve platformda nelerle karşılaşılacağından bahsetti.

“165 BİN ELEKTRONİK KİTAP VAR”
Dağdelen, “Şuanda ebookcentral’da 165 bin  elektronik kitap var ve her geçen gün veritabanına yeni kitaplar ekleniyor. Kullanıcı bunları satın almadan yayıncının izin verdiği kadarına ulaşabiliyor, kitapları paylaşabiliyor, üzerlerinde notlar alabiliyor ve kitapları kendi veritabanına kayıt edip yine yayıncının izin verdiği süre boyunca onları kullanabiliyor” diye konuştu. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.