Akapunkturdan "Tüp Bebek"

Akapunkturdan "Tüp Bebek"

Röportaj: Semra Güzel

Bu haftaki köşe yazısında ''canlının kendini iyiliştirme gücünü harekete geçiren'' Akapunktur'dan bahsedeceğiz.

Büyük bir çoğunluğun benim gibi Çin icadı olduğunu düşündüğü Akapunktur, aslında Çin'de 2500 yıldır uygulanan ama onun öncesinde 5300 yıl öncesinden Türk icadı olarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. 

1-649.jpg

Tabii Çinliler Akapunktur'un gelişmesine ve uygulanır olmasına büyük katkıda bulunmuşlardır. Ama bu tarihsel gelişimi merak edenlere araştırma kısmını bırakıp, günümüze İzmir'e, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Getat Merkezi'nde  Akapunktur'la tedaviyi uygulayan Prof. Dr Mete Edizer ile yaptığım keyifli röportajımıza buyrun...

2-533.jpg

Herkesin merak ettiği Akapunktur ile ilgili tüm soruları Prof. Dr. Mete Edizer'e  sordum buyrun. ...

-Akapunktur nedir? Nasıl etki eder?

Vücutta belirli özel noktalara, iğne batırılarak uygulanan bir tedavi yöntemidir. Vücudumuzu tren istasyonlarından oluşmuş gibi varsayarsak bazen,istasyonlar arasında bozulmalar olabiliyor. İşte bu istasyonların birbiriyle akışta olmalarını sağlamak için düzenleyici gerekiyor. Bunun için Akapunktur iğneleri uygun yerlere batırılarak vücudun istasyonları arasındaki akış düzenleniyor.

Vücudumuzda 12 temel organ var ve bu organların kanalları. Akapunktur noktalarına altın, gümüş veya çelik iğneler kullanılarak temel organlarımızın bozulan enerji dengeleri düzenleniyor. Akapunktur'la düzelen enerji akımı vücut dengesini yeniden sağlamakta, vücudun kendi kendini iyileştirmesi için harekete geçirilmekte ve böylece kişinin sağlığı düzelmektedir. 

4-258.jpg

-Mete Bey, Akapunktur denince büyük bir çoğunluğun aklına zayıflama ve sigarayı bırakma geliyor. Oysa Akapunktur bunun dışında bir çok önemli hastalığın tedavisinde kullanılıyor. Nedir bu hastalıklar?

-Nörolojik hastalıklar (Baş ağrısı,inmeler,  kulak çınlaması.....)
-İskelet, eklem ve kas sistemi (Sırt ağrıları,omuz ve kol ağrıları,tenisçi dirseği, romatoid  artrit....)
-Solunum sistemi (Astım, ses kısıklığı, sinüzit......)
-Mide bağırsak sistemi (Gastrit, reflü,bulantı-kusma, ishal, kabızlık......)
-Endokrin (Adet düzensizliği, polikistik over sendromu, menopoz şikayetleri....)
-İmmün sistem hastalıkları, glokom, kronik yorgunluk , huzursuz bacak sendromu, minor depresyon, kontrasyon bozuklukları, madde ve ilaç bağımlılıkları,anti-aging, erektil disfonksiyon...

5-095.jpg

-Peki Akapunktur'un  çocuk sahibi olmak isteyenler için nasıl bir etkisi var? 

Hormonlarında sıkıntı olan,polikistik over sendromunda Akapunktur ile tedavi uyguluyoruz.  Hangi hormonda eksiklik veya yükseklik varsa buna uygun Akapunktur tedavi seansları planlıyoruz. Aynı zamanda anne adayının duygu durumundaki değişikliği düzenlemede, depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak, stres gibi ruhsal bozuklukları da Akapunktur ile düzenlemek mümkün. 

Tüp Bebek konusunda Akapunktur ile çok iyi sonuçlar alıyoruz. Hem erkek hem kadın da çok etkili bir tedavi yöntemidir. 

-Akapunktur'u kimler yaptırabilir? Kimler yaptıramaz? 

Sadece gebelerde dikkatli yapılır.  Gebelerde mide bulantıları önemlidir.  Çocuklarda noktalara dikkatli bakmalı. Dikkatli uygulanmalıdır. Çocuklarda olduğu gibi Onkoloji hastalarına da dikkatli uygulanmalıdır. 

Kanama riski olan hastalarda, kan sulandırıcı kullananlarda da dikkatli uygulanmalıdır. 
Bunların dışında Akapunktur herkese uygulanabilir. 

6-059.jpg

-Çocuklara uygulanabilir mi? Uygulanırsa hangi hastalık veya şikayetler için uygulanabilir? 

Evet uygulanabilir. Gece işemelerine,  konsantrasyon bozukluklarına, hiperaktiviteye, disleksiye Akapunktur tedavisi uyguluyoruz...

-Akapunktur iğnesi nasıl bir iğnedir? Akapunktur acılı bir yöntem mi?

İğnelerin altın,gümüş ve çelik olduğunu belirtmiştik, bu iğneler acılı değil. Önemli olan steril olarak uygulanması. Ve bir de uygulan nokta.... Ehil ellerde Akapunktur tedavisinin yapılıyor olması da diğer önemli bir nokta....

- Gelelim meşhur soruya. Akapunktur ile zayıflamak ve sigarayı bırakmak mümkün mü?

Mümkün. Kilolu kişide altta yatan sebebi buluyoruz. Hormonal mi? Ruhsal mı?  Daha sonra Akapunktur ile tedavi uyguluyoruz.  

Sigarada da durum aynı. Altta yatan sebebi buluyoruz ve ona göre Akapunktur tedavimizi uyguluyoruz. 

-Akapunktur nasıl uygulanır? Bir seans ne kadar uygulanır? 

Ortalama 10-12 seanstır.  Romatizma için 15-20 seans. Seansların arası 1 haftadır. Ama bu seans sayıları hastalığa göre değişkenlik göstermektedir.

-Akapunktur'u kimlerin uygulaması doğrudur?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından kabul gören ve olumlu sonuçları kanıta dayalı tıpla ispatlanmış bilimsel tedavi olan Akapunktur'u, eğitim almış doktorların uygulaması doğrudur.

-Türkiye'de Akapunktur'un durumu nedir?

Gelişiyor. Derneklerimizi kurmaya başladık. Tamamlayıcı Tıp olarak Sağlık Bakanlığı da bu konuda çalışmalaya başladı.  

Tüm sorularımı sorduğum Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi doktoru Prof. Dr. Mete Edizer'in Akapunktur ile ilgili Anatomia ve Akapunktur'la Tedaviler adlı 2 kitabı bulunmaktadır.  Kendisinin en son belirttiği konu da çok önemli: 

Sağlıklı kişilerin de ümmin sisteminde bir bozulmayı, bir hastalığı önceden öğrenmek mümkün.  Bunu Agiskop adlı bir cihazla kulaktan yapılan bir ölçümle, vücuttaki organlardan gelen 180 civarı  yansımadan anlıyoruz. Böylece hastalıkları önceden tespit edip  Akapunktur ile  check up yapmış oluyoruz. 

Mete Bey verdiğiniz bu değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz. Aslında Akapunktur konusu böyle tek röportaja sığacak bir  konu değil. Sizinle tekrar biraraya gelip konuları daha detaylı konuşmak, okuyucuları bilgilendirmek gerek. O zaman şimdilik hoşçakalın diyor bir daha röportaja görüşmek üzere.....

Röportaj: Semra Güzel
Fotoğraf: Mehmet Özdoğru

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.