Akar Tekstil'den çevreci proje!

Akar Tekstil'den çevreci proje!

Akar Tekstil çevre duyarlı bakış açısı ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedeflerine uygun projeler üretmeye devam ediyor. 

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümü Derneği ile yaptığı protokol ile hem üretim süreçlerinde hem de çalışanlarının evlerinde oluşan elektronik atıkları geri dönüştürerek köy okullarına bilgisayar sağlanması için destek olacak. 

Ege Bölgesinin en önemli Tekstil ihracatçıları arasında yer alan Akar Tekstil istihdama sağladığı katkının yanı sıra farklı alanlarda sürdürülebilirlik çalışmaları ile sektöründe öncü olmaya devam ediyor. Üretim süreçlerinde çevre dostu uygulamaları tercih eden Akar Tekstil tüm atıkları için ileri dönüşüm projeleri oluşturarak Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri’nin hayata geçirilmesine öncülük etmektedir. 

Alanında öncü Akar Tekstil birçok farklı paydaş ile bir araya gelerek çevre duyarlı projelere imza atmaktadır. Farklı konuda ihtiyaç sahipleri ile ihtiyacı karşılamak isteyen kişiler ve kurumların buluştuğu online bir platform olan İhtiyacharitasi.org aracılığı ile Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği ile bir araya gelen Akar Tekstil İzmir ve Kula Şubelerinin üretim süreçlerinde ve çalışanlarının evlerinde oluşan elektronik atıkların geri dönüşümü sonucunda köy okullarına bilgisayar sağlanması için karşılıklı protokol imzalamışlardır. 

Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği; elektronik her türlü atığı alıyor ve bu atıkları geri dönüştürerek hem atık bertarafında akıllı çözüm sağlamakla kalmayıp hem de ihtiyaç sahibi köy okullarının bilgisayar tedariki için destek sağlamaktadır. Bu sayede atık bertarafı için harcanan enerji kaybından tasarruf yapıldığı gibi çok paydaşlı bir ileri dönüşüm projesine imza atılmaktadır. 

slayt1.jpg

Dünyamızda var olan kaynakların giderek azaldığının var olan kaynakların gelecek nesiller için doğru kullanılması gerektiğine inandıklarını bu nedenle gerek sosyal gerek çevresel kalkınma ve ilerleme için özel sektöründe yer alması gerektiğine inandıklarını bu nedenle fırsat gördükleri her alanda sürdürülebilirlik projelerinde yer almaktan gurur duyduklarını belirten Akar Tekstil Sürdürülebilirlik Departmanı; Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği ile yollarının ihtiyacharitasi.org aracılığı ile tanıştıklarını ve bu sayede atıklarının ileri dönüşüm ile hem kendi hem de çalışanların elektronik atıklarının ihtiyaç duyan köy okullarına bilgisayar desteği sağlayacağı için çok mutlu olduklarını, yol haritaları olan Birleşmiş Milletler Sürdürülebilirlik Hedefleri için her türlü çevre ve sosyal projenin öncüsü ve uygulayıcısı olacaklarını paylaştı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.