Akbank’a yapılan siber saldırı sonucu 4 milyon dolar sızdırıldı

Akbank’a yapılan siber saldırı sonucu 4 milyon dolar sızdırıldı

Bankanın bilgisayar sistemlerine yönelik saldırı.

Akbank’a yapılan siber saldırı sonucu 4 milyon dolar sızdırıldı.

Geçen gün uluslararası bir şebekenin tüm dünya bankalarının yurtdışı para transfer sistemlerine (Swift) yaptığı saldırıdan kendisinin de etkilendiğini açıklayan Akbank, bu sebeple bankanın yaklaşık 4 milyon dolar azami riske maruz kalabileceğini duyurdu.

‘Zarar sigorta kapsamında’

Reuters’ın haberine göre, bankanın bilgisayar sistemlerine yönelik saldırının 8 Aralık’ta gerçekleştirildiğini ancak bankanın teknik ekiplerinin duruma müdahale ettiğini ve tüm sistemlerin sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ettiğini kaydeden Akbank, zararın sigorta kapsamında olduğunu ve bankanın mali tablolarını etkilemeyeceğini belirtti.

Akbank’tan yapılan açıklamada “Durumun bankamız açısından operasyonlarımızı ve mali tablolarımızı etkileyecek önemli bir etkisi bulunmamaktadır. Bankamızın maruz kalabileceği azami risk tutarı 4 milyon dolar seviyesinde olup, olası zarar bankamızı koruyan Bankers Blanket sigortası kapsamına girmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Siber saldırının ardından bu sabah yüzde 1 civarı düşüşle 7.8 liradan açılan Akbank hisseleri şu anda 0.38 kayıpla 7.85 liradan işlem görüyor.

Son saldırı şubat ayında gerçekleşmişti

Ticari bankaların yanı sıra merkez bankalarının para transfer sistemini işleten Swift tarafından, üye bankalara Kasım ayında gönderilen bir mektupta, para transfer sisteminin süreklilik arz eden bir dizi saldırı altında olduğu belirtilmişti.

Her gün trilyonlarca dolar para transferinin gerçekleştiği Swift sistemine bilinen ve para çalınmasıyla sonuçlanan son büyük saldırı şubat ayında olmuş, bilgisayar korsanları Bangladeş Merkez Bankası’nın New York Fed’de bulunan hesabından 81 milyon dolar çalmışlardı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.