"Akdeniz mutfağı sağlıklıdır"

"Akdeniz mutfağı sağlıklıdır"

İzmir Akdeniz Bienali bünyesinde “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşi, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

İzmir Akdeniz Bienali, ‘‘Aynı Suya Bakmak’’ temalı güncel sanat sergisini, 23 Ocak’ta Kültürpark Atlas Pavyonu’nda izleyici ile buluşturdu. Bienal, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile K2 Güncel Sanat Merkezi işbirliğinde, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerden genç sanatçıların çalışmalarına yer veriyor.

1.png

İZMİR AKDENİZ BİENALİ’NDEN AKDENİZ MUTFAK KÜLTÜRÜ

İzmir Akdeniz Bienali, sergiyle eş zamanlı olarak etkinlik programlarına “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşi ile devam etti. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da düzenlenen söyleşide Dr. Öğr. Üyesi Betül Öztürk moderatörlüğü üstlenirken, Dr. Ayşegül Selçuki, Bilge Keykubat, Dr. Öğr. Üyesi Gözde Türköz Bakırcı ve Resmiye Dinlenmez konuşmacı olarak yer aldı. Akdeniz mutfağının konuşulduğu söyleşide, Akdeniz mutfağı kültürel mirası, mutfağı oluşturan tarımsal ürünler, Akdeniz gastronomisi ve Akdeniz mutfak kültürünün turizmdeki yeri ve önemi ele alındı.

‘‘MUTFAKTA, TARIMDA VE TURİZMDE AKDENİZ MUTFAK KÜLTÜRÜ’’

Söyleşide, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün 2013 yılında ‘‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi''ne eklediği Akdeniz diyetinin önemi vurgulandı. Yıllardır birçok popüler diyetin önemini yitirmesi ancak Akdeniz diyetinin, dünyanın en iyi diyetleri listesinde çoğunlukla ilk sırlarda yer alması konuşmacılar tarafından ele alındı. “Mutfakta, Tarımda ve Turizmde Akdeniz Mutfak Kültürü” başlıklı söyleşide, Akdeniz’in tarihsel süreciyle birlikte Akdeniz medeniyetlerin kesişim noktası olan Akdeniz mutfağı konuşuldu. Söyleşide Akdeniz’in verimli topraklarında yetişen incir, üzüm, zeytin gibi ürünler ve bu ürünlerin Akdeniz’in kültürel mirası için önemi ele alınan bir diğer konu oldu. Zengin tarla bitkisi, deniz ürünleri ve tahılları ile sürdürülebilir bir yapıya sahip Akdeniz Mutfağının dünyadaki önemi ve ayrıca dünyanın beslenme alışkanlıkları konusunda Akdeniz Mutfağına geçiş hali tartışıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.