Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 2 Ülkeden 16 Öğrenciyi Konuk Etti

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, 2 Ülkeden 16 Öğrenciyi Konuk Etti

İtalya ve İspanya’dan 5 eğitimci ve 11 öğrenci Akhisar’a geldi ve 18 okul öğrencisi ile birlikte ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya yaptı.

Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi öncülüğünde düzenlenen Erasus Plus, Okullar Arası Stratejik Ortaklık Projesi kapsamında İtalya ve İspanya’dan 5 eğitimci ve 11 öğrenci Akhisar’a geldi ve 18 okul öğrencisi ile birlikte ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Salih Hızlı’ya yaptı.

Proje hakkında bilgiler veren Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi İngilizce Öğretmeni ve Akhisar Kaymakamlığı İlçe Proje Koordinatörü Ahmet Kumbaracı, “Akhisar Şeyh İsa Anadolu Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen Avrupa Birliği ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen Erasus Plus, Okullar arası stratejik ortaklık projesi kapsamında İtalya ve İspanya’dan öğrenci ve öğretmenler ile birlikte Belediye Başkanımızı ziyaret ettik.

Projemizin konusu Avrupa ve Türkiye’de belli başlı bazı özel okullar tarafından uygulanmakta olan klin metodunun iyi uygulamalarının değişimidir. Proje ile ilgili faaliyetlerimiz hafta başı Pazartesi günü Akhisar’da başladı, Cuma günü itibari ile de sonlanacaktır. Proje faaliyetleri kapsamında okul içerisinde bazı faaliyetler yaparken aynı zamanda yerel makamlarla buluşma, çevre il ve ilçeler ile belli başlı bölgeleri ziyaret etme gibi bir program faaliyetimiz var. Akhisar’da kaldığımız süre esnasında yabancılarımızla hem verimli hem kültürel anlamda yakınlaşıcı faaliyetleri gerçekleştireceğiz” dedi.

İki ülkenin öğrencilerini Akhisar’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “şuanda ziyaret ettiğiniz şehir, çok kadim bir şehir. Yaklaşık 5 bin yıllık bir yerleşim burası. Bütün insanlığa ait medeniyetlere burası ev sahipliği yapmıştır. Şimdi burada biz yaşıyoruz ve tüm bu medeniyetlere olan saygılarını da gösteriyoruz. Aynı zamanda da kendi medeniyetimizi inşa etmeye çalışıyoruz. Bu tür ziyaretleri çok değerli bulunuyoruz, Dünya barışı açısından sizlerin burada olması bizim çocuklarımızın da sizlerin ülkesini ziyaret etmesi bizler için çok önemli. Bu dünyada hep birlikte bütün insanlar barış içinde yaşamak zorundayız. Gençlerimizde bu tanışıklıklarla bunu sağlayacaklardır. Ben burada İtalyan ve İspanyol misafirlerimiz olduğunu biliyorum, iki ülkeyi de ziyaret etme zamanım oldu. İnsanlarının da bizim Türk insanı gibi çok sıcak olduklarını şahitlik ettim. İnşallah bu geliş ve gidişler daha sık hale gelir ve daha köklü ilişkilerimiz olur” dedi.

Program sonunda Belediye Başkanı Salih Hızlı ziyaretçilere belediye yayınlarını içeren paket takdim etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.